Der er en forretning på flere milliarder dollars, der bygger på at sælge pc- og Mac-rengøringssoftware. De findes i alle former, størrelser og priser og viser nødvendigheden af ​​at rense, indstille og fikse din computer, så den kører glat og effektivt. Jeg har endda skrevet om mange af disse programmer selv på Help Desk Geek og Online Tech Tips.

Men har du virkelig brug for al den software? Er der reelle gevinster, eller er det bare en flas? Nå, svaret er, det afhænger. Nogle gange kan et tredjepartsprogram levere en værdifuld service, hvis du ved, hvordan du bruger den.

Jeg har dog fundet, at de fleste af de værktøjer, der anbefales på Internettet, er fulde af indstillinger og indstillinger, der kan ende med at skade din computer mere end at hjælpe. Ikke nok med det, mange af selve hjælpeprogrammerne installerer malware på dit system og skaber ødelæggelse.

Når du taler om at rydde op i en computer, hvad enten det drejer sig om en Mac eller en PC, kan det henvise til ethvert antal ting. Lad os fordele, hvad hver af disse kategorier er, og se, om det giver mening at bruge dem eller ej.

Registry Cleaners

For lang tid tilbage skrev jeg en typisk 10 bedste artikelrensningsartikel og dykkede dybest set en liste over populære og semi-populære registreringsdatabase-rengøringsmidler uden virkelig at forklare noget.

Hvad gør en registreringsdatabase renere faktisk? Tja, det er dybest set (og teoretisk) meningen, at fjerne ubrugte eller gamle poster, og dermed "fremskynde" din computer.

Selv hvis du kun fjerner de poster, der ikke er nødvendige, er ydelseseffekten minimal. Hvis du prøver at søge efter faktiske ydelsestest udført før og efter brug af en registreringsdatabase-renser, vil du opdage, at der er meget få faktiske test, og i testene er der stort set nul forskel i ydelse.

Så det er punkt én. Det andet problem er, at en masse rengøringsmidler i registreringsdatabasen vil rense de forkerte poster. Den eneste, jeg har brugt og fortsat bruger, er CCleaner. Det er den eneste, der ikke vil ødelægge dit system.

Der er virkelig ikke en anden, som jeg kan garantere fuldstændigt. Det er bedst at downloade den gratis version for at se fordelene først, men Professional-versionen inkluderer overvågning i realtid, automatiske opdateringer og ubegrænset support, hvilket er, hvad jeg anbefaler på enhver pc.

CCleaner

I slutningen af ​​dagen, kan rengøringsmidler i registreringsdatabasen ødelægge din computer, ikke tilbyde nogen reel stigning i ydeevne og spilde din tid. Hvis du vil fremskynde din computer, skal du læse mine artikler om, hvordan du fremskynder starttiderne i Windows og fem måder til at fremskynde Windows 10.

Afinstaller også ubrugelige programmer på dit system. Det gør meget mere med hensyn til ydeevne end rengøring af dit register.

Filrensere

Filrensere er værktøjer, der vil gøre deres bedste for at fjerne uønskede eller ubrugte filer på din computer. Dette inkluderer midlertidige filer, cookies, Windows-hotfixes, cache-filer, historikfiler, logfiler, klippeborddata osv. Osv. Efter min mening er der kun to anstændige programmer til dette, som du nogensinde ville have brug for: CCleaner og PC Decrapifier.

CCleaner gør et godt stykke arbejde med at rense filer, som du muligvis ikke længere har brug for. Igen har jeg aldrig rigtig sparet en betydelig mængde plads ved at bruge værktøjet, men hvis du virkelig ønsker at være super pæn og ryddig, er det alt hvad du har brug for.

I gennemsnit sparer jeg ca. 1 GB i pladsen, når jeg kører det hvert par måneder. Ikke en enorm mængde, men god, hvis du har en lille harddisk. Du skal også læse mit andet indlæg om, hvordan man rydder op i diskplads i Windows ved at justere Windows-indstillinger.

PC Decrapifier er et program, der hjælper dig med at afinstallere crap-software, der leveres med nye pc'er, du køber fra Dell, HP osv. Jeg anbefaler personligt, at du først foretager en ren installation og derefter bruger din computer. Her er min guide til en ren installation af Windows 10.

uninstallers

Hvis du installerer en masse software på din pc, kan du nemt afinstallere det selv. Der er dog en hel kategori software, der hjælper dig med at afinstallere programmer. Er dette nødvendigt? Slags. Jeg personligt prøver ikke at installere noget på min vigtigste pc, som jeg ikke vil bruge hver dag.

Hvis jeg vil prøve noget, eller mine børn vil have et spil, der skal spilles osv., Bruger jeg en sekundær maskine og installerer alt det skrammel. Denne maskine tørres derefter hvert par måneder og starter igen. Jeg bruger også en virtuel maskine og indlæser anden software der.

Hvis du ikke har en anden pc eller ikke ved, hvordan virtuelle pc'er fungerer, har du muligvis software på dit system, som du ikke ønsker mere. De fleste software vil have afinstallationsprogrammer til korrekt fjernelse af alle filer, men mange gange efterlader de ting bagud. Desuden kommer nogle programmer simpelthen ikke med afinstallationsprogrammer, hvilket er virkelig irriterende.

I disse tilfælde foreslår jeg kun Revo Uninstaller. Det har eksisteret i lang tid og gør det bedste job. Det er ikke gratis, så jeg ville kun bruge pengene, hvis du har en masse programmer, der ikke leveres med ordentlige afinstallationsprogrammer. Ellers kan du afinstallere dem og derefter køre CCleaner for at rense eventuelle gamle eller ubrugte poster fra disse programmer.

Som med de fleste af disse værktøjer kommer det også med nogle andre værktøjer, som du virkelig ikke har brug for. Det er dog stadig OK i min bog for nogle brugere, da afinstallation af programmer ikke nødvendigvis er en glat oplevelse i Windows.

Opstartsrensere

Opstartsrensere er de virkelig ubrukelige programmer, hvis du spørger mig. Windows har indbyggede værktøjer til at se alle startprogrammer på dit system, og der er virkelig ikke behov for at se opstartdrivere, DLL'er osv., Som nogle af disse programmer tout. Ud over enkle programmer gør det virkelig ingen forskel, medmindre du er en teknisk nørd.

opstart renere

Mange af programmerne hævder, at de vil give dig beskrivelser og detaljer om hvert af programmerne, og selvom dette muligvis er sandt, har du virkelig ikke brug for et program til denne info.

Læs bare min artikel om, hvordan du ændrer startprogrammer i Windows 7/8/10, og søg derefter en Google-søgning på ethvert opstartelement, du ikke er sikker på!

Jeg anbefaler bestemt ikke at installere en opstartsrens, da det er noget, som brugeren kan gøre med lidt tid og research. Kan nu deaktivering af startprogrammer gøre en forskel? Ja!

Startprogrammer kan virkelig bremse din pc, så det er en god ide at deaktivere alt, hvad du tror, ​​du ikke har brug for. Igen er det som registreringsdatabasen, fordi hvis du deaktiverer den forkerte vare, fungerer din computer muligvis ikke korrekt. Bare gør lidt Googling, før du deaktiverer noget, og du har det godt.

Duplicere filsøgere

Et andet sæt værktøjer er rettet mod at fjerne duplikatfiler. Jeg har haft mange lejligheder, hvor jeg kopierede de samme fotos eller videoer fra mit kamera og derefter havde en masse ekstra plads, der blev brugt på grund af det.

En duplikatfilfinder kan gemme din diskplads, hvis du har en masse fotos, videoer eller musik, der muligvis duplikeres.

duplikatfiler

Sørg også for, at du ikke køber noget. Der er mange gode gratis programmer, der kan finde duplikater, så lad dig ikke suge til at købe noget bare for at fjerne duplikater.

Browser / History Cleaners

For det meste har du virkelig ikke brug for browser- og historierensere. Du kan slette din egen historie helt fint og sørge for, at den ikke kan gendannes.

De fleste mennesker ender med at købe denne software, fordi de har nogle skyggefulde browsing, de har brug for at skjule, og de bliver bange for, at nogen finder det, medmindre de bruger et af disse værktøjer, der kun hævder, at deres program virkelig kan slette din browsningshistorik. Komplet BS. Her er nogle tidligere artikler, jeg skrev om emnet:

Ryd Google-søgehistorik

Sådan fjernes og slettes cookies

Grundlæggende ønsker du at slette din browserhistorik ved hjælp af browseren og rydde cachen. Det er det. Du behøver ikke noget fancy værktøj for at gøre det. Ingen har nogensinde været i stand til at gendanne min historie. Jeg prøvede endda at gendanne min egen historie for at se, om dette var godt nok, og det var.

Booster til internethastighed

Internet-hastighedsforstærkere er en anden ubrugelig kategori af software, som du aldrig bør installere. Disse programmer er mere tilbøjelige til at ødelægge din internetforbindelse eller bremse den mere end fremskynde noget.

Vil du have en hurtigere internetforbindelse? Få en hurtigere trådløs router, ryd interferens på dit trådløse netværk og øg dit Wifi-signal.

Der er nogle tilfælde, hvor ændring af nogle TCP- eller netværksindstillinger kan fremskynde filskrivning / læseevne over netværket, men det er normalt for LAN-trafik og ikke din internetforbindelse. Ring til din internetudbyder og øg din downloadhastighed, men installer ikke en hastighedsforstærker!

Konklusion

Som du kan se ovenfra anbefaler jeg ikke installation af for mange såkaldte optimizers og tune-up-værktøjer til din pc. Der er et par gode programmer derude, men flertallet sutter.

Forsøg at gøre så meget du kan selv, og brug derefter kun pålidelige programmer som dem, jeg nævnte ovenfor. Hvad er dine tanker om oprydningsværktøjer? Bruger du nogen? God fornøjelse!