Hvis du har brugt Siri, Alexa eller Google Assistant, er du allerede fortrolig med, hvordan en chatbot fungerer. Det er et stykke software, der lader dig interagere med din computer ved at føre en samtale med den. I det mindste forsøger den at have en samtale med dig. Historisk set har chatbots været ret klodsede og ikke så nyttige.

Nu har tingene ændret sig markant. Vi bruger vores stemmeassistenter hele tiden, og de forstår næsten altid, hvad vi mener. Log på næsten ethvert kommercielt sted og den lille meddelelsesapp, der dukker op, har sandsynligvis ikke en rigtig person bag det, der tilbyder at hjælpe dig.

Chatbots revolutionerer den måde, vi bruger computere på, men moderne chatbots er komplekse at kode og krævende at træne. Derfor har vi nu masser af virksomheder, der tilbyder chatbot-bygherrer for at gøre processen (relativt) let.

Den førende inden for AI-teknologi, der kører verdens bedste chatbots, IBM, tilbyder faktisk et chatbot-bygningsværktøj, du kan prøve gratis. Det kaldes IBM Watson Assistant og lader enhver udnytte et af de førende AI-systemer, der findes.

Du har måske hørt om Watson før, specifikt når det slog menneskelige modstandere i Jeopardy-spil! Det er heller ikke kun et legetøj, du kan opbygge en levedygtig chatbot ved hjælp af deres teknologi og derefter integrere den med din egen forretning eller sager til personlig brug.

Den gratis konto tillader op til 10.000 API-opkald til Watson Assistant pr. Måned. For de fleste personlige brugere vil dette være mere end nok. Det er bestemt nok til hvad vi gør her!

At bryde det ned til det grundlæggende

Inden vi går ind i møtrikkerne og bygger en chatbot med Watson Assistant, lad os tale om, hvad vi vil opnå.

Det grundlæggende formål med en chatbot er at fortolke, hvad brugeren siger, og derefter finde ud af, hvad de skal gøre ved det. I Watson Assistant er der noget, der kaldes en intention, som stort set er den handling, som brugeren ønsker at opnå.

For eksempel kan en persons intention være at finde ud af, om du har lager af en bestemt vare. I hvilket tilfælde kan Watson Assistant integreres med din database og derefter trække de nøjagtige lagerniveauer derfra.

Der udføres hensigter på enheder, der indeholder de relevante oplysninger, Watson vil bruge til at svare.

Når du bygger din chatbot, går du gennem en løkke på tre trin:


  • Oprettelse af intentioner og enheder Opbygning af dialogtræet Prøv din chatbot!

I denne vejledning gennemgår vi en iteration af denne løkke for at vise dig kernebyggestenen til en Watson chatbot.

Kom godt i gang

Den første ting, du vil gøre, er at gå over til Watson Assistant-siden og tilmelde dig. Vi brugte den gratis "Lite" -pakke, som giver dig mulighed for at opbygge enhver chatbot, du ønsker, uden forpligtelse. Bare klik på Kom godt i gang og følg instruktionerne.

Når du har gjort alt det digitale papirarbejde, ender du på siden Introduktion af IBM Watson Assistant. Klik nu på Opret et arbejdsområde.

Klik nu på Opret.

Nu skal du bare navngive dit arbejdsområde og tilføje en beskrivelse.

Før vi tilføjer vores brugerdefinerede hensigt, er den første ting, du skal gøre, at tilføje nogle almindelige hensigter, som IBM allerede har forberedt os. Dette sparer dig for at skulle undervise dine bot basale samtale ting fra bunden hver gang.

For at gøre dette skal du under Intents klikke på Indholdskatalog og derefter klikke på Tilføj til arbejdsområde ved siden af ​​kategorien Generelt.

Bot har nu evnen til at forstå generel dialog, såsom hilsener. For at se, hvordan dette fungerer, skal du klikke på fanen Dialog og derefter klikke på Opret dialog. To samtalsnoder genereres automatisk - Velkommen og Noget andet.

Klik på Velkommen for at udvide det.

Her kan du se den grundlæggende struktur i dialognoden. Hvis botten genkender en bestemt betingelse (f.eks. En hensigt), vil den reagere på den måde, du definerer.

Mens vi ikke oprettede en brugerdefineret intention i dette tilfælde, lad os gå over til fanen Intents og se på den hensigt, der kaldes #General_Greetings. Klik på #General_Greetings på listen over hensigter for at åbne den.

Dette er nøjagtigt, hvordan du ville gøre din egen hensigt. Giv det et navn, giv det en beskrivelse og tilføj så mange måder, som du kan tænke på, at brugeren ville indikere denne hensigt. Her har IBM allerede gjort arbejdet for os, men det er helt klart, hvordan det fungerer. Du kan også ændre denne eksisterende hensigt ved at tilføje flere eksempler. Måske på din egen lokale dialekt.

Vi vil bruge denne hensigt som en del af vores chatbots dialog, så gå tilbage til dialogboksen faneblad og klik på Opret dialog. Vores brugerdefinerede dialog vil ske mellem velkomst- og alt andet-knudepunkter. Alt hvad du skal gøre er at klikke på Tilføj node.

Vi vil kalde dette nodevennlige hilsener og vil bruge #General_Greetings-intentionen til at drive det. Så under Hvis bot genkender, skal du bare skrive navnet på hensigten og vælge det i rullemenuen.

Nu efterlader vi vores svar som "tekst" og skriver, hvad vi vil have, at bot skal sige som svar på vores hilsen.

Du kan lukke dialognoden ved at klikke på X-knappen. Nu skal vi have en bot, der kan svare på en grundlæggende hilsen. Klik på knappen Try It øverst til højre på siden for at teste det bot, vi hidtil har bygget. Skriv Hello i chatbjælken, der dukker op, og se hvad der sker.

Wow! Watson anerkender vores hensigt er at hilse på det og bruger derefter reglerne, vi specificerede i dialogbogbyggeren, til at svare. Tillykke, du har lige gennemgået en hel cyklus med at opbygge en chatbot!

Avancerede egenskaber

Mens du kunne opbygge en temmelig fantastisk chatbot ved hjælp af denne grundlæggende trinsløjfe, er der selvfølgelig meget mere for Watson Assistant end dette. Ved hjælp af alle funktioner i dette værktøj kan du opbygge en bot, der tager sig af bookinger eller giver brugeren en liste over produkter, der er på lager.

Himmelen er grænsen, og du behøver ikke være et meget teknisk geni for at komme i gang. IBM har masser af tutorialvideoer og dokumenter til at gøre dig til en chatbot-master. Nu når du har haft en smag, skal intet holde dig tilbage!