Når dit barn bliver ældre, vil han eller hun sandsynligvis bede om en smartphone enten til deres fødselsdag eller som julegave.

For børn, som med voksne, har disse enheder nogle risici, som du ikke kan undgå, medmindre du har nogle kontroller på plads.

Hvis du leder efter at købe dit barns første smartphone og undrer dig over, hvilke apps der skal vælges for børn, vil denne guide føre dig gennem alle de mobile forældrekontrol, du har brug for at vide.

Udfordringer med at købe en smartphone til dit barn

Smartphones er sjove og bærbare, men de har også flere risici. Overladt til deres egne enheder kan børn bruge timer på at surfe på Internettet, se YouTube-videoer og spille spil blandt andet.

Udover den potentielle eksponering for voksent indhold og andre upassende websteder er det mere sandsynligt, at børn bryder eller endda mister smartphonen.

Dette er grunden til, at du skal tage skridt til at overvåge dit barns adgang til internettet, beslutte, hvilke opkald og tekstbeskeder, der kan sendes, og begrænse den tid, der bruges på sociale netværksapps.

Følg med for at finde ud af, hvilke mobile forældrekontrol der hjælper dig med at reducere sådanne risici, holde dit barn sikkert og give dig selv ro i sindet, når dit barn bruger smartphonen.

Hvad du skal lægge på dit barns smartphone

Før du overleverer din smartphone til dit barn, er det vigtigt at forstå, hvordan han eller hun vil bruge den, og fordelene, det vil give din familie. Hovedformålet er at holde kontakten med dig, når de er væk hjemmefra, eller når du ikke er hjemme og gerne vil vide, hvordan de har det.

Imidlertid har smartphones flere fordele, såsom at tage fotos og videoer, undersøge lektier, følge med deres venner på sociale netværk, spille spil eller få adgang til deres yndlingsprogrammer.

Tal om disse ting med dit barn, så de kan forstå fordelene og farerne ved at bruge en smartphone. Du kan også aftale med dit barn, hvordan han eller hun vil bruge telefonen ansvarligt med hensyn til interaktion og den slags indhold, der skal forbruges.

En af de bedste måder at forme en sådan samtale er ved at underskrive en familieaftale med dit barn, så de kender deres grænser, når det kommer til smartphone-brug.

Når det er gjort, skal du tage nedenstående trin for at opsætte dit barns smartphone med den rigtige mobile forældrekontrol, inden du overleverer den til ham eller hende.

1. Sæt telefonen op, og sæt en adgangskode på

Uanset om du valgte en Android-smartphone eller iPhone, skal du konfigurere den, før du giver den til dit barn. For Android-telefoner skal du oprette en Google-konto, hvis adgangskode kun du (overordnede) kender, og aktiver tofaktorautentisering, der knytter den til din egen smartphone, ikke dit barns.

Du kan stadig oprette en Google-konto til dit barn ved hjælp af Family Link, selvom dette kun er begrænset til brugere i USA. Denne Google-konto hjælper, når du skal synkronisere kontakter, fotos og andre data, eller når du vil bruge Google Play Store.

Du behøver ikke at aktivere Gmail-kontoen på smartphonen, hvis dit barn ikke bruger e-mail, så du kan gå til Indstillinger> Google-kontoindstillinger og fjerne markeringen i boksen Synkroniser Gmail.

Hvis du gerne vil oprette en Google-konto til familien, skal du også have en Android-enhed. Denne konto er praktisk, når familiemedlemmer ønsker at dele betalte køb på tværs af enheder, eller hvis du har tilladt dit barn at betale for køb fra hans egen telefon ved hjælp af dine betalingsoplysninger.

For at oprette en familie-Google-konto skal du gå til Google Play og åbne Menuindstillinger> Konto.

Tryk på Familie, og tryk derefter på Administrer familiemedlemmer, hvis du allerede havde konfigureret dette. Hvis ikke, tilmeld dig for at oprette Familiekontoen.

Herfra kan du invitere dine familiemedlemmer ved at skrive deres Gmail-adresser. Når de først har accepteret fra deres egne telefoner, kan du gå til dit barns profil og vælge Kun betalt indhold, alt indhold, kun køb i appen eller Ingen godkendelse krævet tilstand.

Alt, hvad der kræver godkendelse før installation eller køb, kræver, at du indtaster din adgangskode på din egen enhed eller på dit barns telefon.

For iPhones starter du med at oprette et Apple ID til dit barn i stedet for at lade dem bruge dit. Derudover kan dit barn bruge det i fremtiden, når det er ældre, og kan administrere telefonen uden din hjælp. Dette er påkrævet under installationen og for at tillade downloads fra App Store eller iTunes Store. Det bruges også til Find min iPhone, FaceTime, iMessage og andre funktioner.

Brug derefter barnets Apple ID til at konfigurere sin iPhone. Hvis du konfigurerer det på en delt familiecomputer, skal du sørge for at synkronisere data, der er specifikke for dit barn, så telefonen kun har oplysninger, der er beregnet til dit barn, ikke for andre.

Indstilling af en adgangskode hjælper med at beskytte dit barns smartphone mod nysgerrige øjne, og i tilfælde af at det er mistet eller stjålet, så fremmede ikke får adgang til dine familieoplysninger.

Brug en adgangskode eller låsemønster, som du og dit barn kan huske, eller, hvis det er tilgængeligt, brug FaceID (barnets ansigt) eller Touch ID (din finger og barnets finger) for et ekstra lag af sikkerhed.

Husk at forklare dit barn, hvorfor de ikke bør afsløre mønster, pinkode eller adgangskode til nogen anden.

2. Opret en familiekonto

Familiekonti hjælper hvert medlem af familien med at få adgang til hinandens appkøb uden at betale for dem igen. Denne funktion findes mest på iPhones og giver familiemedlemmer adgang til køb af iTunes, Apple Books og App Store og downloader ting gratis.

Det er også en fantastisk måde at spare penge på og sikre, at alle i familien har lignende apps og indhold. Du kan dog skjule modne køb, så dit barn ikke får adgang til det.

Hvis du vil lytte til musik, kan du f.eks. Få et familieabonnement på Apple Music og streame millioner af sange fra iTunes Store. Alternativt kan du gemme dem på din iPhone for at lytte, mens de er offline. Derudover har dine børn også masser af musik at vælge imellem, da du kan dele den med op til seks personer.

3. Tilføj placering og sporing

Placering og sporing hjælper, når dit barns telefon går tabt eller bliver stjålet, så du ikke behøver at udskifte den. Hvis det er en iPhone, skal du konfigurere Find min iPhone, der bruger den indbyggede GPS til at spore og finde telefonen. Det kan også låse enheden via internettet eller slette alle dens data, så tyvene ikke får adgang til den.

For Android-smartphones er der flere apps i Google Play Store, som du kan vælge imellem, f.eks. Den gratis Find min enhed af Google, eller bare slå placering til i telefonens indstillinger.

Du kan også installere en app til sporing af børn for at overvåge dit barns placering, når de er væk hjemmefra.

4. Sæt mobile forældrekontrol på plads

Mobil forældrekontrol skal indstilles på dit barns telefon for at sikre, at de ikke får adgang til upassende indhold eller bruger for meget tid på telefonen, end de burde.

Nogle af de kontroller, du kan aktivere, inkluderer:

  • Kontroller, om din mobiltelefonudbyder tilbyder specielle planer og muligheder for børn, når du køber et SIM-kort til dit barn. Deaktiver mobil datanvendelse fra din tjenesteudbyder's selvbetjeningsindstillinger og dit barns telefonindstillinger. Slut i stedet det til dit hjemlige WiFi-netværk, så du kan overvåge brugen. En sikker, børnevenlig browser, der begrænser adgangen til upassende indhold.Slå websteder, der viser eller indeholder upassende indhold.App begrænsninger for kamera-, bog- og videobutikker, musik og videoopkald. Du kan også filtrere medier som film, tv-shows, musik og podcasts for kun at efterlade det, som dit barn har lov til at se eller lytte til. Begræns køb i appen, da børn kan sætte en enorm regning op, hvis de utilsigtet køber ekstra tilføjelser eller køb i appen i spil og andre apper. Begræns skærmtid på dit barns smartphone. Hvis det er en iPhone, skal du bruge funktionen Skærmtid til at indstille grænser for hvor lang tid dit barn kan bruge sin telefon hver dag eller endda begrænse, hvem de kan ringe til, tekst eller FaceTime. For Android-telefoner skal du bruge den gratis Google Family Link-app til at indstille tidsbegrænsninger for daglig brug af telefon, planlægge for at deaktivere telefonen og blokere telefonadgang med et enkelt tryk.

5. Installer passende, børnevenlige apps

Børn elsker at spille spil og se videoer såsom tegnefilm og film på deres smartphones. Med dette i tankerne kan du finde apps til sjov og apps til sikkerhed at installere på dit barns telefon.

Google Play Store og Apples App Store er begge fyldt med fantastiske programmer og gode spil, plus uddannelsesapps, som dit barn kan nyde, mens de lærer nye ting. Der er også hjemmearbejde-apps, gratis SMS-apps og mere til børn i alle aldre.

Nogle af disse apps er gratis tilgængelige, mens andre kræver forhånds- og servicegebyrer, men generelt vil dit barns smartphone allerede have et par spil installeret plus adgang til populære sociale netværk som Facebook og Twitter.

Hvis du vil filtrere den type apps, dit barn kan downloade, kan du bruge Google Play's forældrekontrol (Indstillinger> Forældrekontrol). For en iPhone skal du gå til Indstillinger> Skærmtid> Begrænsninger for indhold og privatliv.

Tryk på iTunes & App Store-køb> Tillad ikke.

6. Hent en skærmbeskytter og beskyttelsesetui

Det er nødvendigt at have en skærmbeskytter og en beskyttelsesetui på dit barns smartphone, fordi børn er tilbøjelige til at droppe ting eller behandle dem groft. Hvis du vil forhindre ødelagte telefoner, skal du få en god beskyttelseskasse, der forhindrer skader, når telefonen er faldet ned. Skærmbeskyttere forhindrer i dette tilfælde skærmen i at få revner eller ridser og anden skade, der ville gøre telefonen ubrugelig.

Hvis du kan, få en AppleCare-udvidet garanti til dit barns iPhone, eller få telefonforsikring, hvis du foretrækker det, selvom det ikke er nødvendigt, hvis du har en god telefonkasse og skærmbeskytter.

Bedste smartphones til en første gang bruger af børn

Du kan få dit barn en Android-smartphone eller iPhone, afhængigt af dine præferencer, eller hvis han eller hun er ældre, kan du spørge dem, hvilken en de foretrækker at bruge.

Når du skridt op til at købe en, skal du ikke bruge for meget på det, fordi børnene kan miste, tabe, bryde eller suge telefonen i vand. Der er flere overkommelige smartphone-muligheder, du kan få til dit barn, men vi nævner kun fire for at komme i gang:

iPhone SE

Denne telefon tilbyder hurtige hastigheder, som børnene vil elske, når de spiller spil eller åbner apps. Derudover har den dybe mobile forældrekontrol, som du kan bruge til at begrænse dit barns brug af enheden, såsom nedetid til eksternt planlægning af timer, hvor barnet ikke kan bruge iPhone. Appgrænser er inkluderet for at indstille det tidspunkt, dit barn kan bruge en hvilken som helst app, plus aktivitetsrapporter til at overvåge deres brug. Du kan også forhindre appkøb og downloads.

Ær 7X

Denne smartphone, der prissætter budget, har en smuk skærm og god opløsning, plus det er en god størrelse for dit barn (især teenagere) at se film, videoer og spille spil. Dets hastigheder er gode, batteriet varer hele dagen, og der er et 8MP frontkamera til selfies, plus dobbelt 12MP og 5MP kameraer bagpå til at tage gode fotos.

Moto E5 Play

Dette er en billig smartphone, der er let at spore, allment tilgængelig og kan håndtere de grundlæggende apps, som dit barn har brug for.

CAT S41

Hvis du ikke har det godt med at købe dit barn en telefon, som du føler vil blive ødelagt inden for dage efter at have givet den til ham eller hende, skal du få CAT S41. Det er en robust telefon designet til at overleve dråber og buler op til seks fod.

Derudover er det støv, snavs og ridsebestandigt og har en IP68-klassificering for vandbestandighed. Dets 5000mAh batteri kan vare i flere dage, så du har ro i sindet, ved at de ikke behøver at holde op med at lade deres telefoner så ofte.