For ikke så længe siden kunne du ikke ramme et websted uden at ramme en eller anden form for Flash-element. Annoncer, spil og endda hele websteder blev bygget ved hjælp af Adobe Flash, men tiderne er gået videre, og officiel support til Flash sluttede endelig den 31. december 2020 med interaktivt HTML5-indhold, som hurtigt erstattede det.

Det hjælper dig ikke, hvis du stadig søger at afspille ældre Flash-indhold. Websteder, der ikke opdateres, og gamle medier, der ikke kan porteres, glemmes uden de muligheder, der er på plads til at bruge dem. Selvom der ikke længere er en Flash-afspiller i Chrome, er her nogle få måder, du kan afspille Flash-filer i 2020 og fremover.

Hvorfor kan jeg ikke spille Flash-indhold i Google Chrome?

Flash har været på lånt tid lige siden Apple besluttede ikke at støtte Flash på iOS-enheder tilbage i 2010. HTML5 fyldte dette hul, med hastigheds- og sikkerhedsforbedringer, og da flere og flere websteder vedtog HTML5, brugte færre websteder Flash.

Mens Google holdt på længere end Apple, kunne det ikke ignorere det faktum, at Flash selv nåede slutningen af ​​sin support fra Adobe i slutningen af ​​2019. Google har ikke tilladt Flash Player i Chrome at afspille indhold automatisk i nogen tid, og selvom Chrome stadig teknisk kan afspille Flash-indhold, skal den indbyggede Flash-afspiller fjernes i 2020.

Flash er officielt død, men du kan stadig afspille dine Flash-medier i Chrome — indtil videre. Sørg dog ikke for meget for Flash, da det var langsomt, temmelig usikkert og ikke bygget med moderne browsing i tankerne, og du måske vil overveje at deaktivere Flash på din pc, hvis du ikke længere bruger den.

Brug af Flash Player i Chrome i 2020

Chrome's indbyggede Flash-afspiller forbliver stadig, men ikke længe. Målet for fjernelse af Flash er Chrome version 87 i december 2020, men det kan komme før. Hvis du passerer denne frist, skal du se på at bruge en af ​​de andre Flash-afspillere nedenfor, da disse instruktioner ikke fungerer.

  • Du kan kontrollere, om din version af Flash-afspiller i Chrome ved at skrive chrome: // komponenter i adresselinjen. Hvis du har Adobe Flash Player installeret, kan du muligvis stadig spille Flash-indhold, men det skal først aktiveres.
  • Hvis din version af Chrome stadig har en Flash-afspiller installeret, skal du stadig tillade, at den kører, når en Flash-side indlæses. Du skal trykke på blokindstillingsikonet, der vises på en side, der kører Flash i slutningen af ​​din adresselinje. Herfra skal du klikke på knappen Administrer.
  • Dette åbner menuen Flash-indstillinger. Du kan også få adgang til dette ved at skrive chrome: // indstillinger / indhold / flash på adresselinjen. For at give Flash mulighed for at køre, skal du klikke på skyderen Bloker websteder fra at køre Flash (anbefalet). Glideren skifter til blå, og indstillingen ændres til Spørg.
  • Vend tilbage til siden med Flash-indhold og opdater det. Chrome spørger dig, om du vil køre Flash-indholdet, så klik på Tillad for at køre indholdet.

Dit Flash-indhold skal automatisk indlæses på dette tidspunkt, så du kan interagere med det. Hvis det ikke gør det, eller hvis Chrome-support til Flash er blevet droppet, skal du prøve en alternativ metode.

Afspilning af gamle flashspil med BlueMaxima Flashpoint

Når Flash lukker ned i 2020, har du ikke mange muligheder for at afspille gamle Flash-filer, når store browsere som Chrome og Firefox holder op med at støtte det. En mulighed, især for spillere, er at downloade og bruge BlueMaximas Flashpoint-software.

Dette projekt er en Flash-afspiller og et webarkivprojekt rullet ind i et. Du kan downloade softwaren og bruge den til at spille over 38.000 gamle Flash-spil på din pc - ingen browser kræves og helt gratis.

For at bruge Flashpoint skal du downloade en af ​​de tilgængelige Flashpoint-pakker. Den anbefalede mulighed er Flashpoint Infinity, som vil downloade spil, som du vil spille dem, med kun en omtrentlig filstørrelse på 300 MB.

Ellers skal du downloade den fulde Flashpoint Ultimate-pakke, der er næsten 300 GB i størrelse. Dette indeholder hele arkivet med Flash-spil, som Flashpoint har at tilbyde, så du kan spille dem når (eller hvor som helst) du ønsker, helt offline.

Efterligne Flash online med flæse

Hvis gamle Flash-spil ikke er din ting, kan du bruge Ruffle Flash-emulatoren til at køre andre typer Flash-medieindhold. Dette giver dig mulighed for at køre gamle SWF Flash-filer i din pc-browser og erstatte Flash helt.

Med Ruffle behøver du ikke bekymre dig om, at Chrome-understøttelse af Flash falder. Ruffle konverterer Flash-indhold til et moderne, webvenligt format. Det bør ikke blokeres af din browser, og du behøver ikke en indbygget Flash-afspiller for at gøre det.

Du kan prøve Ruffle out ved at prøve den online Ruffle-demo-emulator, som har et demo-flash-spil, du kan prøve, samt muligheden for at uploade dine egne SWF-filer til at spille og bruge.

Brug af Adobe Flash Player i 2020 & Beyond

Mens Adobe har droppet support til Flash, kan du stadig downloade Adobe Flash Player som en enkeltstående afspiller til din pc og Mac. Hvis du vil afspille SWF Flash-filer på din pc uden en browser, skal du downloade Flash Player-projektorens indholdsdebugger fra Adobe.

  • I øjeblikket kan du downloade dette fra en ikke-vedligeholdt Adobe-supportside. Klik på knappen Download Flash Player-projektorens indholdsfejlsøgning til dit operativsystem, og kør derefter filen.
  • Denne version af Adobe Flash Player er uafhængig, så du behøver ikke at installere den for at bruge den - bare kør filen, og tryk derefter på File> Open i Adobe Flash Player-vinduet.
  • Vælg din SWF Flash-fil i feltet Åbn. Du kan bruge et link til en webadresse eller trykke på Gennemse for at køre en SWF-fil fra din computer.

Den fristående Adobe Flash Player-fil indlæser og kører dit Flash-indhold, så du kan fortsætte med at afspille og interagere med Flash-filer, når Chrome og andre browsere holder op med at støtte det.

Gå videre fra flash

Ja - der er stadig måder at spille Adobe Flash-indhold ved hjælp af en Flash-afspiller i 2020, men supporten til det er officielt død. Det er tid til at gå videre fra Flash og omfatte HTML5, men før du gør det, skal du bruge den indbyggede Flash-afspiller i Chrome til at nyde dit ældre indhold, mens du stadig har chancen.

Hvis du er en spiller, skal du downloade ældre Flash-spil, hvis du vil fortsætte med at spille dem inden 2020-fristen. Du kan bruge et projekt som Flashpoint til at gøre dette, eller du kan se på nogle af de bedste online browserspil, der skal spilles i stedet.