Leder du efter en hurtig måde at tage et billede der er i BMP-, JPG- eller PNG-format og konvertere det til et Windows-ikon i ICO-format? Der er masser af tilpassede ikonsæt, du kan downloade til Windows, men hvis du virkelig ønsker at tilpasse din computer, kan du oprette et ikonsæt, der fx er sammensat af familiens ansigter!

At oprette brugerdefinerede ikoner fra dine egne billeder er en temmelig enkel proces og kræver for det meste, at du krymper billedet til den passende størrelse. Windows-ikoner er temmelig bittesmå, så den første ting, du skal forstå, er, at dit fantastiske videbillede-foto af stranden vil se mindre ud, når det konverteres til et 16 × 16 eller 32 × 32 pixel-ikon!

Uanset hvad, det er noget, du kan lege med, når du opretter dit Windows-ikon. Der er et par forskellige måder, du kan oprette dit ikon på, idet den nemmeste er at bruge online-værktøjer. Du kan downloade et desktop-program, men det er virkelig ikke nødvendigt. Jeg vil også nævne et program, du kan bruge til at oprette Mac-ikoner, som jeg desværre ikke kunne finde et online-værktøj til.

Online-værktøjer

ConvertIcon er et gratis online værktøj til konvertering af PNG-, GIF- og JPG-formater til ICO-filer. Det gør et fantastisk job og har lige de rigtige funktioner. Jeg var også overrasket over, at der ikke var nogen annoncer eller popups eller nogen anden form for reklame, som du normalt ser med tjenester, der er gratis.

Når du kommer til stedet, skal du klikke på Kom godt i gang, og du bliver øjeblikkeligt bedt om at uploade dit foto. Intet andet indlæses endda bortset fra et lille vindue, der ligner en dialog fra OS X.

converticon

Gå videre og vælg dit billede, så viser det en miniatureeksempel af det. Du skal redigere billedet, før du importerer det, fordi webstedet ikke har nogen beskærings- eller redigeringsmuligheder.

gemt billede

Du kan også kun importere et billede ad gangen. Klik derefter på Eksport, så vælg de forskellige størrelser til din ICO-fil, herunder 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 og et par flere.

eksportindstillinger

Når du har valgt størrelserne, skal du bare klikke på Gem som du er færdig! Det vil downloade en enkelt ICO-fil med alle de forskellige størrelser, du valgte. Du kan derefter bruge dette ikon i Windows. Hvis du f.eks. Ville ændre et mappeikon på dit skrivebord til dette nye ikon, skal du bare højreklikke på mappen og vælge Egenskaber. Klik på fanen Tilpas, og klik på knappen Skift ikon.

skift ikon

Klik på knappen Gennemse, og naviger derefter til den mappe, hvor du har gemt den eksporterede ICO-fil. Vælg det, så er du færdig! Nu kan du endda ændre ikonstørrelserne i Windows, og hvis du valgte alle størrelser, når du eksporterer (hvilket jeg vil foreslå), ændres ikonstørrelsen også automatisk. Her er et eksempel fra mit skrivebord.

ikoner i windows

RW-Designer.com er et andet sted, der konverterer billeder til ikoner uden problemer. Det er interface er lidt anderledes end ConvertIcon, men ellers kan du udføre den samme ting. Klik på knappen Vælg fil, og vælg derefter en af ​​radioknapperne. Dette sted forsøger at gøre det lidt enklere ved blot at lade dig vælge hvilket operativsystem du vil have ikonerne til. Hvis du imidlertid ønsker specifikke størrelser, skal du bare skrive dem ned i feltet Brugerdefinerede størrelser. Du kan også vælge at oprette et Fav-ikon eller værktøjslinjeikon, som kan være praktisk, hvis du ejer et websted.

online ikon skaber

Til sidst, hvis du vil oprette ikoner til OS X, kan du downloade et gratis program kaldet IMG3icns. Bare træk og slip billedet i programgrænsefladen og vælg output, der skal eksporteres som ikoner. De har også en pro-version til en mærkelig pris på $ 3,90, som lader dig eksportere fav-ikoner og iPhone-ikoner og holder også en historie med alle ikoner, du eksporterer.

img2icns

Som du kan se, er det meget let at oprette dine egne ikoner i Windows eller OS X. Hvis du har spørgsmål om oprettelse af ikoner, eller hvis du ikke kan erstatte et standardikon med dit eget tilpassede ikon, så fortæl os det i kommentarerne, så prøver vi at hjælpe. God fornøjelse!