Microsoft Word har en funktion, hvor du kan skjule tekst, så den ikke synligt vises i dokumentet. Hvis du ikke ønsker at slette tekst fuldstændigt, er at skjule teksten en god mulighed.

Så hvorfor skulle du nogensinde ønske at skjule tekst i et Word-dokument? Nå, en af ​​grundene ville være, hvis du ville udskrive to forskellige versioner af det samme dokument, men ikke ville oprette to separate filer. I dette tilfælde kan du skjule noget tekst, udskrive filen og derefter udskrive dokumentet igen, men vælge at udskrive skjult tekst i dialogboksen om udskrivningsindstillinger.

I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan man skjuler tekst i Word, hvordan man ser skjult tekst, og hvordan man skjuler tekst, og hvordan man gør den, så en anden ikke kan redigere den skjulte tekst. Bemærk, at du kan skjule tekst i Office for Mac på nøjagtigt samme måde som vist nedenfor.

Skjul tekst i Word 2007, 2010, 2013

Åbn først ethvert dokument, du måtte have, der har en rimelig mængde tekst i det. Her er et eksempel på et dokument, jeg bruger til illustrative formål.

ord tekst

Fremhæv den tekst, du gerne vil skjule, og højreklik derefter på den, og vælg Skrifttype.

højreklik font

I dialogboksen Skrifttype ser du afkrydsningsfeltet Skjult i afsnittet Effekter. Gå videre, og marker afkrydsningsfeltet.

font skjult ord

Klik på OK og POOF, din tekst er nu væk! Jeg har kun tilbage et afsnit uden tegn på det andet afsnit. Afsnittet findes stadig, og der er nogle interessante spørgsmål, der opstår nu, når det er skjult.

skjult afsnit ord

Det første spørgsmål, der dukkede op i mit sind, var hvad der sker, hvis jeg begynder at skrive i det tomme område, der holdt teksten tidligere? Nå, jeg gik videre og testede det ved at skrive et andet afsnit, hvor den skjulte tekst tidligere var.

overskriv skjult tekst

Hvad skete der? Nå, det forklarer jeg i det næste afsnit, når jeg taler om at se skjult tekst i Word.

Se skjult tekst i Word

Ok, så hvordan kan vi gøre med at få den skjulte tekst tilbage til at dukke op igen i dokumentet? Vi følger grundlæggende den samme procedure, som når vi skjulte teksten. Tryk på CTRL + A for at fremhæve alt i dokumentet, højreklik på en markeret del og vælg Skrifttype igen. Denne gang vil du se, at afkrydsningsfeltet Skjult ikke har et afkrydsningsfelt i det, men er i stedet helt grønt.

se skjult tekst

Dette betyder, at nogle af den valgte tekst er skjult, og nogle er synlige. Hvis du klikker på det én gang, ændres det til et afkrydsningsfelt, hvilket betyder, at al teksten i dokumentet vil blive skjult, og hvis du klikker på den igen, fjernes markeringen, hvilket betyder, at ingen tekst i dokumentet skal være skjult.

se skjult tekst

Den skjulte tekst er nu synlig, men som du kan se, er den et lidt andet sted. Det er nu placeret under det afsnit, som jeg havde skrevet, da teksten var skjult. Så i stedet for at blive overskrevet, bliver det simpelthen skubbet ned. Hvis du ønsker, at teksten skal forblive på et bestemt sted, kan du klikke på knappen Vis / Skjul afsnitstegn, og den viser dig den skjulte tekst med en speciel stiplet understregning.

Vis skjul afsnitstegn

Du kan derefter starte et nyt afsnit på det sted, du ønsker, og derefter klikke på knappen for at skjule teksten igen. Nu hvor du ved, hvordan du skjuler og viser skjult tekst, lad os tale om, hvordan du udskriver den.

Udskrivning af skjult tekst i Word

Udskrivning af skjult tekst i Word kræver overskrift i indstillingsafsnittet i dialogboksen Udskriv. Når du går til File og derefter Print, skal du klikke på Sideopsætning nederst.

sideopsætningsord

Klik på fanen Papir i dialogboksen Sideopsætning, og klik derefter på Udskrivningsindstillinger.

indstillinger for sideopsætning

Dette åbner dialogboksen Wordindstillinger med den allerede valgte fane Display. Her ser du et Udskriv skjult tekstfelt under Udskrivningsindstillinger.

udskriv skjult tekst

Du kan også komme til denne dialog ved at klikke på File, derefter Options og derefter klikke på fanen Display. Denne indstilling er global, så du bliver nødt til at gå tilbage og fjerne markeringen senere, hvis du ikke ønsker at udskrive skjult tekst til et andet dokument.

Så nu, hvor vi ved, hvordan man skjuler og viser tekst, kan man måske også forhindre andre i at redigere den skjulte tekst? Det er også muligt, som jeg viser nedenfor.

Beskyt Word-dokument

Desværre er der ingen måde at skjule skjult tekst i Word helt. Hvis du sender et dokument til nogen, der har skjult tekst, kan de se det, hvis de kender nogen af ​​procedurerne vist ovenfor. Du kan dog forhindre nogen i at redigere teksten.

Beskyttelse af dokumentet forhindrer nogen i at foretage ændringer i tekst. Det giver brugerne mulighed for at se dokumentet, men ikke foretage nogen ændringer.

Klik på fanen Gennemgang, og klik på Beskyt dokument eller Begræns redigering afhængigt af din version af Office.

begræns formatering

Marker afgrænsningen af ​​formateringen til et udvalg af stilarter, og klik på knappen Indstillinger.

begræns formatering

I dialogboksen Formateringsbegrænsninger skal du markere afkrydsningsfeltet igen og klikke på Ingen for at sikre dig, at intet kan ændres med hensyn til formatering og stil.

formateringsbegrænsninger

Klik på OK, så får du en pop-up-meddelelse, der spørger, om du vil fjerne nogle formateringsformater, der ikke er tilladt. Sørg for at klikke på NEJ. Hvis du klikker på Ja, fjerner den den skjulte attribut fra den skjulte tekst, og den bliver synlig igen.

fjern formateringsord

Marker derefter afkrydsningsfeltet Tillad kun denne type redigering i dokumentet, og lad det være som Ingen ændringer (kun læst).

ingen ændringer beskytter dokumentet

Under undtagelser kan du lade alt være markeret. Til sidst skal du klikke på knappen Ja, start håndhæve beskyttelse, og indtast en adgangskode for at beskytte Word-dokumentet. Prøv at oprette adgangskoden til mere end 8 tegn, især hvis du bruger en tidligere version af Office.

indtast adgangskodebeskyttelse

Selvom andre kan se den skjulte tekst, kan ingen af ​​teksten i dokumentet redigeres. Hvis du har brug for teksten helt skjult, bliver du faktisk nødt til at fjerne den fra dokumentet. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar. God fornøjelse!