Normalt, når nogen kommer til dit hus, og de beder om at oprette forbindelse til dit WiFi, finder du enten adgangskoden, hvis du ikke kan huske det, eller du går videre og manuelt forbinder dem til netværket. Når du møder en ny og ønsker deres kontaktoplysninger, udveksler du normalt numre, ringer til hinanden og opretter derefter en ny kontakt med personens info.

Dette vil sandsynligvis ikke ændre sig snart, men med cool ny teknologi indbygget i vores telefoner kan du helt sikkert få dig til at skille dig ud ved at gøre denne proces meget enklere. En ven fortalte for nylig mig om et gratis websted, der giver dig mulighed for at oprette dine egne QR-koder til en hel masse forskellige anvendelser. Hvis du ikke er sikker på, hvad en QR-kode er, så tjek Wiki-posten.

Så hvordan er det faktisk nyttigt at generere din egen QR-kode? For dem, der kører den nyeste version af iOS (11), er QR-koder langt mere nyttige, fordi standardkamera-appen nu kan læse dem automatisk. Det betyder, at der ikke er behov for at downloade en separat app bare for at scanne en QR-kode.

Derudover med iOS 11 vil den ikke kun scanne QR-koden, men det vil også give dig mulighed for at integrere disse data på din telefon. For eksempel, hvis du opretter en QR-kode med dine WiFi-legitimationsoplysninger, vil enhver, der scanner den kode, automatisk kunne oprette forbindelse til din WiFi uden at skulle manuelt indtaste adgangskoden osv. Desværre for Android-brugere er det ikke så nemt at bruge . Det afhænger af den telefon, du har, den version af Android, du kører osv.

Opret tilpasset QR-kode

Den første ting, du vil gøre, er at oprette din tilpassede QR-kode. Den bedste måde at gøre dette på er at bruge et gratis websted kaldet QRCode Monkey. Det er helt gratis og super let at bruge. Jeg oprettede bogstaveligt talt min første QR-kode på cirka 2 minutter.

Overalt ser du de forskellige typer QR-koder, du kan oprette: URL, tekst, e-mail, telefon, SMS, VCARD, MECARD, Location, Facebook, Twitter, YouTube, WiFi eller Event. I denne artikel giver jeg dig eksempler på WiFi og VCARD, da det er de to, jeg testede på min smartphone.

Klik på VCARD og forlad versionen på 2.1. Version 3 fungerer sandsynligvis med iOS 11, men jeg testede den ikke. Indtast nu alle de oplysninger, du vil gemme i din QR-kode. Som du kan se, kan du tilføje en hel del information.

Så i stedet for bare at dele dit nummer med nogen og skulle stave alt andet, kan du hurtigt dele alle disse oplysninger på få sekunder, hvilket jeg viser dig, hvordan du gør nedenfor. Når du har indtastet indholdet, har de muligheder for at ændre farverne, tilføje et logo-billede, tilpasse formen osv., Men jeg har ikke rodet med noget af det. Bare gå videre og klik på knappen Opret QR-kode i højre side.

Du skulle se designændringen, og nu vil den have en hel masse mindre prikker. Du kan også nu klikke på knappen Download PNG eller downloade QR-koden i filformaterne SVG, PDF eller EPS.

Det er bogstaveligt talt det! Du har nu oprettet din brugerdefinerede QR-kode, som du kan udskrive eller kopiere til din telefon. I mit tilfælde sendte jeg mig bare PNG-filen og åbnede den på min iPhone. Derefter gemte jeg billedet på min kamerarulle og gik derefter ind i min Notes-app og indsatte QR-koden i en ny note sammen med en overskrift for at identificere, hvilke oplysninger det gemmes.

Du kan nu indsætte denne QR overalt, hvor du vil for folk at scanne. Du kan placere det på dit websted, udskrive det på dit visitkort osv. Det er også virkelig nemt at oprette andre QR-koder også. Min favorit er WiFi. Klik på det, og indtast dit trådløse SSID, adgangskode, og vælg krypteringstypen til dit netværk.

Opret QR-koden, og download billedet. Nu hvor du ved, hvordan du hurtigt og nemt opretter QR-koder til forskellige formål, lad os tale om, hvordan du kan bruge dem.

Scan QR-koder vha. Smartphone

Nu til den sjove del: scanning af dine QR-koder. Som jeg nævnte tidligere, er hele denne øvelse meget sjovere, hvis du har iOS 11 installeret på din iPhone eller iPad. For Android-brugere skal du downloade en QR-scanningsapp, som ikke er så nyttig eller sømløs.

Gå på din iPhone og åbn den normale kamera-app. Sørg for, at du er på foto eller firkant. Sæt nu bare dit kamera mod QR-koden, så kan du se, at noget magi forekommer! QR-koden kan være på din telefonskærm, computerskærm eller udskrevet, det betyder ikke noget.

Som du kan se, lagde jeg bare QR-koden, jeg oprettede på webstedet foran kameraet, og en meddelelse blev vist øverst med titlen Kontakter QR-kode. Bare tryk på det og bam, det åbner en ny kontaktskærm med alle de oplysninger, du indtastede tidligere, allerede udfyldt! Klik bare på Gem, så er du færdig. Den dejlige ting er, at du ikke engang behøver at trykke på knappen for at tage et foto, den ser bare QR-koden i oversigt og fortolker det automatisk.

Den samme åbenhed sker, når du scanner WiFi QR-koden! Bare tryk på det, så slutter det sig til det netværk! Du behøver ikke at åbne dine WiFi-indstillinger eller noget. Det er faktisk ret cool. Du bør bestemt prøve dette, hvis du har iOS 11 installeret på din telefon. Naturligvis vil en der ikke har en iPhone med iOS 11 ikke være super imponeret, men for dem der gør det, vil det være som magi. Forhåbentlig vil fremtidige versioner af Android understøtte det samme niveau af QR-kodeintegration som i iOS. God fornøjelse!