Google Drive har eksisteret i lang tid, og hvis du som mig bruger du regelmæssigt Drive til at gemme filer, så bliver det sandsynligvis ret fyldt nu.

En løsning er at købe mere lagerplads. Som en for-profit-virksomhed foretrækker Google naturligvis, at du får din tegnebog ud. Men en anden løsning er simpelthen at åbne en anden Google-konto (eller bruge en allerede eksisterende) og overføre så mange af dine gamle filer til den Google Drive-plads. Slet dem derefter fra din primære Drive-konto.

Google tilbyder ikke en problemfri oplevelse med at gøre dette, da de tydeligvis vil have dig til at betale for at få din lagerplads op. At gøre denne proces let ville bare skade deres bundlinje. Men der er en gratis metode til manuelt at overføre dine filer til det, hvor du vil have dem til at gå, involverende brugen af ​​Google Takeout.

Google Takeout - ikke et sted at bestille din pizza

Når jeg hører ordet “takeout”, bliver jeg sulten og tænker på pizza og kinesisk. Men faktisk har Google Takeout intet med mad at gøre. I stedet handler det om at få en kopi af alle dine data, når du vil have dem.

Google Takeout dækker stort set alle tjenester, den tilbyder, og du kan downloade alle de data, du har indtastet i denne tjeneste. Du kan derefter flytte det til det sted, du vil, eller bare opbevare det på din computer som en sikkerhedskopi. Med henblik på denne artikel fokuserer vi udelukkende på Google Drev og flytter alle disse filer til en anden Drive-konto.

Sådan får du dine filer ud af drevkontoen 1

Log først på Drive-kontoen, hvor du vil flytte filerne ud.

Når du har gjort det, skal du gå til Google Takeout-siden (du bliver muligvis bedt om at logge ind igen). Derefter vil du se, at hver tjeneste er valgt som standard. Så øverst skal du klikke på “Fravælg alle” for at fjerne alle disse kryds.

Rul nu ned ad siden til “Drev”, og marker afkrydsningsfeltet for at vælge det.

Under "Flere formater" skal du vælge, hvilke formater du vil have dine dokumenter til at blive eksporteret under. Ironisk nok kan du IKKE eksportere i Google Office-format. Dette er den eneste største ulempe ved at gøre dette. Medmindre du har en god grund til at gøre det, vil jeg foreslå, at du forlader det i standardformaterne, som Google foreslår.

Som standard er alt drevindhold markeret, men hvis du kun vil vælge mapper, skal du klikke på "Alle drevdata inkluderet" og fravælge det, du ikke ønsker. Bemærk, at alle filer skal være i en mappe, for at de kan eksporteres. Enhver ikke i en mappe flyttes ikke.

Rul nu helt ned til bunden af ​​siden og klik på “Næste trin”.

I det næste trin skal du bare lade standardindstillingerne være som de er. Dit downloadlink sendes via e-mail, og du kan downloade det som et zip-arkiv.

Klik på "Opret arkiv" for at få bolden til at rulle.

Det fortæller dig, at det kan tage timer eller muligvis dage at hente dit arkiv, men som alle ting, afhænger det af, hvor meget data vi taler om her. For mine Drive-filer tog det ti minutter, før e-mailen ankom med downloadlinket.

Når du har klikket på knappen "Download arkiv", føres du til en Takeout-side med en "Download" -knap. Klik på det for at begynde at downloade din zip-fil, der indeholder dine filer.

Sådan indsættes filerne på drevkonto 2

Når din zip-fil er hentet, skal du pakke den ud, og du vil se mappestrukturen nøjagtigt som den er på din nuværende Drive-konto.

Log nu på den anden Drive-konto (den, du vil bruge som en sikkerhedskonto). I Drev, vælg menuen til venstre og vælg “Mappeoverførsel”.

Naviger til mappen på din computer med de eksporterede Drive-filer, og se dem uploade til din nye Drive-konto.

Som jeg sagde før, vises de imidlertid ikke som Google Office-filer. Snarere Microsoft-filer, PDF'er osv. Fra et lagringsplads synspunkt er dette temmelig ubelejligt.

Så vidt jeg kan se, er den eneste måde at konvertere dem til Google Office-format individuelt ved at højreklikke på hver enkelt og gøre Åben med–> Google Dokumenter. Dette vil skifte format.

Dog kan det være en god ide at tage din tid på at gøre det på "efter behov", da det vil være kedeligt og tidskrævende at gøre dem alle på én gang.

Sletning af filer fra drevkonto 1

Hvis du af pladshensyn flyttede filerne til den sekundære konto, er det fornuftigt, at du nu sletter dem fra den første konto. Husk også at tømme papirkurven, og du får nu en dejlig ekstra plads til endnu flere filer.