Bruger du kommandoprompten dagligt? I så fald fandt jeg for nylig en måde at aktivere auto-komplet til kommandoprompten via en simpel registreringsdatabase redigering. Når du skriver lange stienavne, skal du blot indtaste de første par bogstaver og derefter trykke på TAB for at udfylde enten mappe- eller filnavne automatisk.

For eksempel, hvis jeg skriver C: \ Dokumenter og indstillinger \, skulle jeg bare indtaste C: \ Doc og derefter trykke på TAB-tasten.

aktiver automatisk komplet kommandopromptdos prompt auto complete

Som du kan se, er der kun en mappe, der starter med “doc”, så den automatisk afsluttes med tilføjede citater. Nu er det temmelig pænt. Hvis du vil fortsætte videre, skal du bare tilføje en anden \ til slutningen og derefter trykke på TAB. Bemærk, at du kan tilføje den skråstreg efter citatet, og det vil stadig fungere fint.

Du kan fortsætte gennem de forskellige mapper og filer i et bibliotek ved blot at trykke på TAB-tasten. Så hvis du skriver C: \ og derefter fortsætter med at trykke på fanetasten, vil du være i stand til at gennemgå alle mapper og filer i denne sti i alfabetisk rækkefølge, dvs. C: \ Documents and Settings, C: \ Program Files \, etc.

Bemærk, at dette virkelig kun gælder for Windows XP. I Windows 7 og nyere fungerer autofuldførelse automatisk, når du trykker på TAB-tasten.

Aktivér autofuldførelse til kommandoprompt

Trin 1: Klik på Start, derefter Kør, og skriv regedit i Windows XP. I Windows 7 og nyere er det bare at klikke på Start og derefter skrive regedit.

regedit

Trin 2: Naviger til en af ​​følgende registreringsdatabase nøgler:


HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Kommandoprocessor HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Kommandoprocessor

Så hvilken vælger du? Nå, her er hvordan det fungerer. Den lokale maskintast gælder for alle brugere på computeren, men vil blive tilsidesat af den aktuelle brugertast, hvis værdien er anderledes. For eksempel, hvis autofuldførelse er deaktiveret ved HKLM-nøglen, men aktiveret på HKCU-nøglen, vil den blive aktiveret. Du kan se, om autofuldførelse er deaktiveret, når du trykker på TAB-tasten blot indsætter en TAB-plads.

Du kan ændre indstillingerne på begge placeringer, hvis du vil, men det er virkelig kun nødvendigt i HKCU-tasten for at autofuldførelse skal aktiveres.

Trin 3: Dobbeltklik på tasten CompletionChar, og skift værdien til 9 i decimalformat. CompletionChar muliggør gennemførelse af mappenavn.

kommandoprocessor

Du kan også aktivere færdiggørelse af filnavn ved at ændre værdien af ​​PathCompletionChar til 9 også. Bemærk, at værdien 9 eller 0x9 i hexadecimal er at bruge TAB-kontroltegnet til autofuldførelse. Du kan også bruge andre taster, hvis du vil.

For eksempel kan du bruge 0x4 til CTRL + D og 0x6 til CTRL + F. Jeg finder personligt, at TAB-nøglen er den mest intuitive nøgle, men du har andre muligheder, hvis du har brug for det.

Du kan også bruge det samme kontroltegn til både fil- og mappefuldførelse, hvis du vil. I dette tilfælde viser autofuldførelse alle matchende filer og mapper for den givne sti.

Som nævnt tidligere er standardværdien i Windows 7, Windows 8 og højere 0x40 (64 i decimal) i HKLM-nøglen. Det skal som standard indstilles til 0x9 (9 i decimal) i HKCU-nøglen, hvilket betyder, at den vil være aktiveret. Hvis ikke, kan du manuelt gå og ændre det.

Alt i alt er dette en god tidsbesparelse for alle, der skal indtaste en masse DOS-kommandoer. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar. God fornøjelse!