Den vigtigste forskel mellem LibreOffice og Microsoft er, at LibreOffice er en open source, gratis pakke med kontorprodukter, mens Microsoft Office er en kommerciel kontorpakke-produktpakke, der kræver, at brugerne køber en licens. Begge kører på flere platforme og begge tilbyder lignende funktionalitet.

LibreOffice kører på Windows, Mac og Linux. Der er Microsoft Office-versioner til Windows og Mac. Det kan dog blive kompliceret at køre Microsoft Office på Linux.

Ud over økonomi er der en række måder at afveje, hvilken kontorpakke der vil arbejde for dig på lang sigt. Nedenfor er en sammenligning mellem LibreOffice vs Microsoft Office for at hjælpe dig med at tage en informeret beslutning.

Vi sammenligner:

  • Programmer.Filkompatibilitet.Toolbars.Cloud services.Bruger support.

programmer

Et centralt overvejelse, når du vælger mellem LibreOffice og Microsoft Office, er de programmer, de tilbyder.

Begge produktsuiter har lignende produktivitetsværktøjer, der udfører de samme funktioner. LibreOffice inkluderer følgende softwareprogrammer:

  • Regneark: CalcWord-behandling: WriterPresentations: ImpressDatabase: BaseMath: Formula EditorTegning: Vector Graphics

Microsoft Office (365 personlige abonnementer) tilbyder:

  • Regneark: ExcelWord-behandling: WordPresentations: PowerPointDatabase: Adgang (kun til pc-brugere) E-mail: OutlookDesktop-udgivelse: Publisher (kun til pc-brugere)

En stor forskel er, at LibreOffice ikke leveres med et e-mail-program som Outlook fra Microsoft Office. Det er dog let nok at bruge en tilføjelse. For eksempel er Thunderbird et funktionsrige gratis e-mail-program.

Filkompatibilitet

LibreOffice er kompatibel med de fleste af de almindelige filformater fra Microsoft Office inklusive XLSX, DOCX og PPTX. Det er også kompatibelt med andre produktformater, der ikke er fra Microsoft.

Microsoft Office-dokumenter ser dog ikke altid nøjagtigt de samme ud i LibreOffice. En af årsagerne er, at Microsoft bruger sine egne skrifttyper.

En anden grund er, at data gengives og fortolkes anderledes på skærmen i begge produktsuiter. Dette kan være et problem, hvis du ofte deler filer med andre. I dette tilfælde kan det være mere praktisk at bruge den samme produktsuite.

Med Microsoft Office er nyere versioner af deres produkter ofte ikke kompatible med ældre versioner af deres egne produkter. Hvis du åbner og prøver at gemme et Microsoft-dokument fra en person, der bruger en anden version, ser du en meddelelse, der fortæller dig, at nogle af funktionerne ikke understøttes af tidligere versioner.

Meddelelsen fortæller dig også, at de ikke-understøttede funktioner kan gå tabt eller nedklassificeret, når du gemmer dokumentet. Du kan vælge at fortsætte eller annullere for at gemme filen i et nyere format.

LibreOffice slår Microsoft Office i filkompatibilitet, fordi det understøtter mange flere formater, herunder en indbygget mulighed for at eksportere dokumenter som en eBook (EPUB).

LibreOffice vs Microsoft Office: Værktøjslinjer

Sættet med værktøjslinjer øverst i vinduet i programmer kaldes en båndværktøjslinje. Det er designet til at hjælpe brugere med hurtigt at finde de kommandoer, de vil bruge.

Microsoft Office's seneste versioner begrænser de tilpasninger, du kan foretage. Du kan:

  • Tilpas, hvordan dine kommandoer og faner er arrangeret for at placere dem i den rækkefølge, du ønsker. Skjul eller vis skjul båndet samt de kommandoer, du ikke bruger ofte. Importer eller eksporter et tilpasset bånd.

Du vil ikke være i stand til at reducere størrelsen på dit bånd eller ikonerne og teksten på båndet.

Værktøjslinjerne i LibreOffice fungerer ikke på samme måde. De fungerer mere som de ældre versioner af Microsoft Office. Med sin seneste udgivelse (6.2) introducerede LibreOffice imidlertid en valgfri brugergrænseflade kaldet NotebookBar.

Når det er aktiveret, forener NotebookBar værktøjslinjer ved at gruppere dem i faner. Du kan skifte mellem fanerne for at få adgang til forskellige indstillinger og funktioner.

Det tilbyder en bredere vifte af brugergrænsefladestilarter end Microsoft Office.

Cloud Services

Når du køber en licens til Microsoft Office, er Microsoft OneDrive indbygget i alle programmer. Det har mere lagerplads end en gratis OneDrive-konto og er den standard gemte placering for alle dine dokumenter.

LibreOffice inkluderer ikke skyopbevaring. Du kan bruge tjenester som OneDrive (uden at eje Office), Dropbox eller en anden leverandør af skylager til at synkronisere dine filer til skyen.

Brugersupport

Når du betaler for en Microsoft Office-licens, køber du også kundesupport. Du kan bruge online chatbot, live chat support eller ringe for at tale med en live person. Derudover udgav Microsoft et sæt guider, der hjælper dig med at bruge deres produkter.

LibreOffice er, som alle open source-platforme, afhængig af hjælp fra brugere af samfundet, der frivilligt skaber deres ekspertise og tid. Da produktet er gratis, er der ingen forpligtelse til at yde support, så du skal muligvis vente lidt længere på svar på dine spørgsmål.

Der er heller ingen telefonstøtte. Dette kan være et problem, hvis du arbejder på et tidsfølsomt projekt. Der er dog en enorm mængde information og hjælp tilgængelig i form af samfundsstøtte.

Du kan søge efter information i Document Foundation Wiki eller indsende forespørgsler via et billet-system på Ask.LibreOffice. LibreOffice leverer endda en kanal til live chat.

LibreOffice vs Microsoft Office - Hvilken er bedst for dig?

LibreOffice giver uden omkostninger en robust pakke med kontorprodukter. De vedligeholdes og forbedres af et samfund af dedikerede udviklere. Hvad det mangler i produkter eller funktionalitet sammenlignet med Microsoft Office, kan i nogle tilfælde opbygges ved at tilføje apps eller tilføjelser.

Den mest markante forskel mellem dem er, hvordan de fungerer på tværs af platforme og online. Microsoft Office lægger meget vægt på skyen og giver brugerne mulighed for at åbne og gemme filer overalt. Det giver dig også mulighed for at bruge deres produkter på mange forskellige enheder, inklusive telefoner, tablets og computere.

Alternativt kører LibreOffice på macOS, Linux og Windows. Brugere kan kun se filer på Android og iOS.

Hvilken af ​​dem der er bedst for dig, afhænger af dine specifikke behov og krav. Den ene er ikke bedre eller værre end den anden.