Har du nogensinde været nødt til at Google et ord, som din ven lige har brugt i en samtale online? Måske ikke engang et ord, men en kombination af bogstaver.

At tale med nogen online er ofte meget anderledes end at have en samtale i det virkelige liv. Mens folk nyder at spilde timer på sociale medier, har ingen virkelig tålmodigheden til at skrive hver sætning ud og endda bruge fulde ord. Det er her ting som online akronymer og emoji er nyttige.

Der er dog så mange akronymer og emoji, der betyder forskellige ting derude, det er let at fortolke dem eller bruge dem i den forkerte situation.

Hvis du ofte finder dig forvirret over online slang, kan du tjekke vores liste over nogle af de mest almindelige online akronymer, og hvordan du bruger dem i din daglige kommunikation.

Online akronymer vs forkortelser

En sidste ting, før du lærer at bruge akronymer i din online kommunikation er at lære forskellen mellem akronymer og forkortelser. De to blandes ofte af online-brugere, selvom forskellen ligger lige på overfladen.

Forkortelse er en forkortet form af et ord, der bruges skriftligt, ligesom ca. for “cirka” eller eks. for eksempel". Akronym er et uafhængigt ord dannet ud fra de første bogstaver i en fuld sætning eller titel. Ligesom ROFL for "rullende på gulvet og grine" eller FAQ for "ofte stillede spørgsmål". Mens begge af dem bruges som kortere former for de originale ord, er forkortelser dem, du vil støde på i fora, sociale netværk og andre kommunikationskanaler online.

Se på nogle af de mest anvendte online akronymer, og se hvor mange af dem du bruger online på daglig basis.

De, du kender

Vi starter med de mest almindelige online akronymer af alle. Du har sandsynligvis set dem tusind gange i tekst eller memes. Det er dem, der angiver latter - LOL (griner højt) og ROFL (rullende på gulvet og griner).

Den mest brugte online

Et akronym, som du finder på ethvert websted, er ofte stillede spørgsmål (ofte stillede spørgsmål). Det står for ”ofte stillede spørgsmål” og kan bruges til at indikere en informationsside såvel som i nyhedsbreve, e-mails og artikler. Du kan også støde på en variation af den, såsom spørgsmål og svar, der står for “spørgsmål og svar”.

De sociale medier

Nogle akronymer er meget specifikke for visse sociale medienetværk. Ligesom RT for "retweet" på Twitter. Et online akronym, der mere almindeligt bruges på stort set alle sociale netværk, er DM til direkte besked (eller PM til privat besked).

Brugere beder ofte hinanden om at DM dem om noget, hvis de ønsker at holde resten af ​​samtalen privat.

De helt ubrugelige

Mens nogle af forkortelserne bestemt er nyttige og anerkendes af alle, er nogle af dem bare helt ubrugelige. Ligesom THNX for “tak” og YH for “ja”, begge er kun 2 bogstaver kortere end de fulde ord.

Bekræftelsen

I en afslappet samtale med dine venner eller kolleger kan du i stedet for at bruge "yeah" for hundrede gang bruge en af ​​de bekræftende akronymer.

F.eks. IKR for “Jeg ved, ikke?” eller OFC for “selvfølgelig”. Hvis du har noget at tilføje, kan du starte din besked med FWIW, der står for "for hvad det er værd", eller TBH, der står for "at være ærlig".

Tværtimod, hvis du ikke ved svaret på din vens spørgsmål og ikke har tid til at forklare det, kan du bare sige IDK, der lyder som ”Jeg ved ikke”. Og hvis du har lyst til at afslutte samtalen lige der og da, kan du bare bruge NVM, der står for “never mind”.

De, hvornår du skal gå

Når du snakker med en chat og skal af sted i en kort periode, fortæller en hurtig type BRB (være ret tilbage) dem, at du kommer tilbage om et minut for at fortsætte samtalen. Hvis du ikke vender tilbage til din chat, kan du bruge G2G (skal gå).

Hvis du har brug for at lade nogen vide, at du er tæt på dit mødested, skal du bruge en hurtig OTW, der står for “på vej” eller OMW for “på min vej”.

Den, der er den mest virkelige

For når du taler om noget, der ikke finder sted online, er der et praktisk forkortelse IRL, der står for "i det virkelige liv".

Den frække ene

Når du inkluderer noget privat i chatten, der ikke er beregnet til andres øjne, men modtagerens, er det godt at bruge et NSFW-akronym. Det står for “ikke sikkert for arbejde”, og det vil fortælle dem, at de ikke skal åbne det på en arbejdscomputer.

Dog indikerer det normalt, at beskeden inkluderer nøgenhed eller seksuelt indhold.

De udtalte

For når du føler dig stærkt over noget, men ønsker at udtrykke det på en høflig måde, er der IMO (efter min mening) og IMHO (efter min ydmyge mening) akronymer. Du kan endda tage det et skridt videre ved at bruge AFAIK (så vidt jeg ved) eller AFAIC (så vidt jeg er bekymret).

WTF One

Et andet almindeligt kendt forkortelse er WTF. Både de originale og WTH-versioner (hvad i helvede / pokker) bruges til at udtrykke din overraskelse eller irritation over noget.

TLDR (for lang, læste ikke)

Forkortelser kan være til stor nytte, når du skriver en hurtig tekst på din telefon, mens du er på farten. Det tager mindre tid at skrive to eller tre bogstaver end et fuldt ord eller en sætning.

Imidlertid er det ikke mange af dem, der accepteres i professionel kommunikation. Så det er bedst at bruge akronymer i afslappede chats og samtaler med venner og forkortelser - med dine kolleger på arbejdet.

Mens der er hundreder af nye online akronymer, der vises online hver dag, dækkede vi de mest anvendte på internettet. Efter at have lært disse behøver du ikke spørge dine venner, hvad det ord, de lige har brugt, betyder mere.