Det skete for os alle på et eller andet tidspunkt: Du går til at logge på din computer, og du indtaster adgangskoden, og du får en meddelelse om forkert kodeord. Du prøver igen, og det fungerer ikke. Derefter skriver du det virkelig langsomt ind for at sikre dig, at du ikke rodede nogen karakter, og at det stadig ikke fungerer!

Du har glemt din adgangskode! Det er aldrig sjovt at glemme en adgangskode, især hvis du har en masse vigtige data på din computer. Heldigvis er der værktøjer og metoder, der giver dig mulighed for at få adgang til dine data uden nogensinde at skulle vide, hvad den oprindelige adgangskode var.

I denne artikel vil jeg tale om de forskellige måder, jeg har lært at genvinde adgang til en lokal konto i Windows. Bemærk, at der virkelig ikke er nogen nem løsning på dette problem; du bliver nødt til at åbne kommandoprompt, skrive mærkelige ting og bede meget.

Hvis du bruger en Microsoft-konto, er det faktisk meget lettere at nulstille din adgangskode! Besøg bare Windows Live-nulstillingssiden for Windows Live og følg instruktionerne.

Windows 7 & Windows 8.1 Nulstil adgangskode

Der er faktisk to måder, du kan gå på med at nulstille en adgangskode til en brugerkonto i Windows 7 og Windows 8.1. Begge metoder fungerer på begge operativsystemer, hvilket er virkelig praktisk. Den første metode bruger Windows 7 eller 8.1 installations-DVD, og ​​den anden metode involverer brug af et tredjepartsværktøj. Hvis du ikke har din installations-CD / DVD, skal du bruge den anden metode.

Metode 1 - Windows DVD

Gå videre og tag din installationsdisk til Windows 7 eller 8.1, og pop den ind på dit CD / DVD-drev. Genstart computeren, og start op fra disken. Bemærk, at du muligvis bliver nødt til at ændre boot-rækkefølgen i din BIOS, før systemet starter fra disken.

reparere computer

For Windows 7 gør det første skærmbillede, at du vælger dit sprog, tastatur osv. Bare lad dem være som standard, og klik på Næste. For Windows 8 vil det være ens. På det næste skærmbillede kan du se et Reparer din computer-link nederst. Klik på det link.

Brug gendannelsesværktøjer

På den næste skærm til Windows 7 skal Systemgendannelsesindstillinger finde din Windows 7-installation. Klik på alternativknappen Brug gendannelsesværktøjer, og klik derefter på Næste.

kommandoprompt

Klik til sidst på Kommandoprompt for at åbne kommandoprompten. Når du har klikket på Reparer din computer til Windows 8, skal du klikke på Fejlfinding.

fejlfinding af windows 8

Klik derefter på Avancerede indstillinger nederst.

windows 8 avancerede indstillinger

Klik til sidst på Kommandoprompt til højre.

windows 8 kommandoprompt

Nu skulle du være ved kommandoprompten, om du bruger Windows 7 eller Windows 8.1. Nu skal vi indtaste to enkle kommandoer.

kopiere filer
kopi c: \ windows \ system32 \ sethc.exe c: \
kopi c: \ windows \ system32 \ cmd.exe c: \ windows \ system32 \ sethc.exe

Bare rolig, hvad kommandoerne gør, bare håber de fungerer. Hvis du får en fejlmeddelelse som ikke kan finde stien osv., Skal du bruge et andet drevbogstav end C. Skriv f.eks. De samme kommandoer, men erstatt C: \ hvor som helst med D: \. Jeg havde dette problem på Windows 8.1 og brugte D: \ rettet det. Luk kommandopromptvinduerne, og vælg Fortsæt, hvis du bruger Windows 8.1.

Nu kan du gå videre og genstarte din computer og ikke starte op på DVD'en. Når du kører kommandoerne, kan du faktisk tage disken ud og derefter genstarte. Når du kommer til Windows-login-skærmen, skal du gå videre og trykke på SKIFT-tasten 5 gange.

skift nøgle nulstil adgangskode

Et kommandopromptfelt skal dukke op på toppen af ​​loginskærmen i Windows 7 og 8.1. Her skal du indtaste en sidste kommando for at nulstille adgangskoden til brugerkontoen:

netbruger "Brugernavn" nyt passord

Bemærk, at du ikke behøver at bruge citaterne, hvis brugernavnet kun er et ord som John. Da mit brugernavn er to ord, var jeg nødt til at bruge tilbudene. Adgangskoden kan være alt, hvad du kan lide. Når du har gjort dette, skal du lukke kommandopromptvinduet og indtaste din nye adgangskode for at logge på din konto! Det virker!

Metode 2 - Tredjepartsværktøj

Hvis du ikke har en Windows-installations-DVD, kan du downloade et gratis værktøj kaldet Offline Windows Password & Registry Editor. Rul ned til det afsnit, der siger Download, og vælg enten ISO-billedet eller USB-installationen. Hvis du kan starte din computer fra en USB-stick, ville det være lettere, da du skal brænde ISO-billedet til en CD / DVD, hvis du downloader det.

download værktøj

Igen, bliver du nødt til at ændre startordren på din computer for at starte fra CD / DVD eller USB-drev. Når du starter op til dette værktøj, vil du se følgende skærm. Denne metode er bestemt lidt mere teknisk udseende, men den er virkelig ikke hård. Det meste skal du blot trykke på Enter.

trin 1

Tryk på Enter på denne skærm. Du vil se en masse ting rulle hen over skærmen og derefter ender det med en prompt til trin 1, som er at vælge installationen. Den skulle finde dette automatisk for dig og vil have Vælg: [1] i bunden. Bare tryk på Enter her.

vælg 1

I trin 2 vil det bede dig om at vælge, hvilken del af registreringsdatabasen du vil indlæse. I vores tilfælde er det indstillingen Password reset [sam], som er 1 og allerede valgt. Så igen, bare tryk på Enter.

Nulstil kodeord

I trin 3 er du nødt til at vælge, hvilken bikub, du vil arbejde på. Igen er den mulighed, vi har brug for, Rediger brugerdata og adgangskoder, 1, så bare tryk på Enter igen. Som sagt, det ser skræmmende ud, men det er mest at trykke på Enter.

trin 3

Endelig, i trin 4, er vi faktisk nødt til at indtaste noget. Her skal vi vælge det brugernavn, vi vil rydde adgangskoden til. I stedet for at skrive selve brugernavnet, skal du indtaste den RID-værdi, der er vist til venstre for det ønskede brugernavn.

trin 4 vælg brugernavn

I mit tilfælde var RID, der er knyttet til mit brugernavn (Aseem Kishore), 03e8. Så jeg indtastede 03e8 og tryk på Enter.

trin 5 ryd adgangskode

Nu bliver du spurgt, hvad du vil gøre med denne bruger. Den første mulighed er Ryd (tom) brugeradgangskode, så skriv 1 og tryk derefter på Enter. Denne gang skal du sikre dig, at du faktisk indtaster nummer 1 i stedet for blot at trykke på Enter. Det skal være meget hurtigt, og du vil se nogle ting skrevet, der ikke giver mening. Må ikke bekymre dig om alt dette, bare kig efter Password Cleared skrevet et eller andet sted. Hvis du ikke ser om, så rol ikke, bare fortsæt.

trin 6 gemme data

Vi har en sidste ting at gøre, før vi er færdige. Gå hurtigt, og skriv q for at afslutte, og skriv derefter q igen for at afslutte en gang til. Efter anden gang du indtaster q, vil du se, at det siger trin 4 - Skift tilbage. Her skal du skrive y for at skrive ændringerne.

redigering fuldført

Du skal sørge for, at det står EDIT COMPLETE. Dette betyder, at alt blev skrevet korrekt. Når det spørger dig, om du vil køre et andet løb, skal du indtaste n for nej. Nu kan du genstarte din computer ved at trykke på CTRL + ALT + DELETE. Det kan være nødvendigt at fjerne CD / DVD eller USB-stick for at starte op på Windows normalt.

Det handler om det. Hvis alt fungerede OK, skal du være i stand til at logge ind i Windows 7 eller Windows 8.1 uden en adgangskode!

Windows 10 nulstil adgangskode

Proceduren for Windows 10 svarer meget til Windows 8, men kræver lidt forskellige kommandoer. For at komme i gang skal du følge de instruktioner, jeg har ovenfor for metode 1 under Windows 7 og 8.1, indtil du kommer til kommandoprompten. Følg instruktionerne for Windows 8.1, da disse er de samme for Windows 10.

Når du kommer til kommandoprompten, skal du indtaste følgende kommandoer:

vinduer 10
flyt d: \ windows \ system32 \ utilman.exe d: \ windows \ system32 \ utilman.exe.bak
kopi d: \ windows \ system32 \ cmd.exe d: \ windows \ system32 \ utilman.exe

Luk kommandoprompten, og klik derefter på knappen Fortsæt for at indlæse Windows normalt. Gå videre, og tag CD / DVD- eller USB-drevet ud, inden du genstarter. På loginskærmen skal du klikke på ikonet for let adgang i bunden. Dette åbner et kommandopromptvindue.

windows 10 let adgang

I kommandopromptvinduet bruger vi den samme kommando, som vi brugte til Windows 7 og Windows 8.1.

Windows 10 nulstiller adgangskode
netbruger brugernavn nyt adgangskode

Igen, skal du bruge citater omkring brugernavnet, hvis det er mere end et ord. For eksempel, hvis brugernavnet er Aseem Kishore, skal du indtaste:

netbruger "Aseem Kishore" nyt adgangskode

Luk nu kommandopromptvinduet, og skriv blot din nye adgangskode, og du vil være logget på Windows 10! Det er utroligt, at dette trick fungerer, men jeg testede det ud, og det fungerede som en charme.

Forhåbentlig får dette dig tilbage til din Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10 computer. Bemærk, at hvis du ikke har en installations-DVD, kan du downloade dem fra Microsoft. Tjek mit tidligere indlæg om download af Windows 7, 8 og 10 lovligt. Hvis du har spørgsmål, skal du skrive en kommentar. God fornøjelse!