Alle har hørt ordet om, at de største producenter af inkjetprintere - Brother, Canon, Epson og HP - tjener mere på blækket, der holder deres printere i gang end fra salget af printerne selv. Dette er ikke kun et axiom; det er helt sandt.

Printerblæk er ikke det eneste forbrugsstof, der brænder fortjenstmargenen for en bestemt branche. Et andet ofte anerkendt eksempel er udskiftningskassetter til barberblad. (Hvor mange andre kan du tænke på?)

Men i den længste tid var det eneste valg, vi havde, (bortset fra at bruge tredjeparter eller renoverede blækpatroner, men det er en anden historie) for at suge den op og betale prisen - hvis vi vil fortsætte med at udskrive. I løbet af de sidste par år, men på grund af primært pres fra forbrugere og teknologijournalister, tilbyder printerproducenter nu mange valg.

Det hele startede med HP's Instant Ink-abonnementsprogram, men nu tilbyder hver printerproducent en slags "bulk-ink" -produkt, der giver mindst en vis lettelse for selve prisen på blæk og endnu bedre øget gennemsigtighed i, hvad det faktisk koster at Hold din printer snor.

Hver printerproducent har sit eget bulk-blækprodukt som følger:

  • Brother = INKvestment TankCanon = MegaTankEpson = EcoTankHP = Øjeblikkeligt blæk

Bortset fra EcoTank og MegaTank er disse produkter meget forskellige i tilgang, og hvor meget de rent faktisk sparer dig med hensyn til omkostning pr. Side for blæk. Afhængigt af hvordan og hvad du udskriver, har hvert produkt sine egne fordele og ulemper.

Over en blæk tønde

Uden tvivl er printerblæk en af ​​de dyreste væsker, måske endda et af de dyreste stoffer, på planeten. Du betaler meget mere pr. Oun printerblæk end du gør for f.eks. Benzin, mest eksklusive vine, størstedelen af ​​smarte parfumer og endda, i nogle tilfælde, guld.

Traditionelt kvantificerer vi omkostningerne ved blæk ved dets pris pr. Side eller "pris pr. Side" (CPP). I de mange år, jeg har skrevet om informationsteknologi, har en af ​​mine største klager (og for mange af mine kolleger) været printerindustriens ublu CPP'er - især hjemmebaserede og små virksomheder til kontorapparater CPP'er, også kaldet " løbende udgifter."

Flere faktorer, herunder prisen på en printer, dens volumenvurdering osv., Påvirker en maskins samlede driftsomkostninger, og forskellen mellem en maskins driftsomkostninger i forhold til en anden kan være så meget som 2 til 5 eller endda 6 cent pr. monokrom side og endnu større end det - ofte meget større - for farvesider.

Det lyder ikke meget, siger du? Det er bare øre! Se på det fra dette perspektiv: for hver 100.000 sider, du udskriver, vil en forskel på 1 cent fra en printer til en anden koste dig yderligere $ 100.

Ja, jeg ved, at du sandsynligvis ikke udskriver tusinder af sider hver måned eller titusinder hvert år for den sags skyld. Okay så. Prøv dette scenario: Hvis du udskriver og kopierer, siger, 2000 farvesider om måneden, koster en forskel på 5 cent dig $ 100 eller $ 1.200 pr. År.

Tænk bare på, hvor mange printere til forbrugere eller små kontorer, du kan købe med disse besparelser ... Som jeg konstant har påpeget i hundredvis af printeranmeldelser, er det meget vigtigere, end hvor meget en printer koster at bruge selve maskinen koster at købe.

Den gode nyhed er, at alle dagens inkjetprintere udskrives relativt godt, hvilket giver dig mulighed for at bekymre dig mere om funktioner og driftsomkostninger. Hvis du ofte bruger din printer, kan et eller flere af følgende bulk-ink-produkter spare dig for penge - nogle gange store penge. Hvilket bulk-blek-produkt der passer til dig, afhænger af, hvor meget og hvad du udskriver.

Brors INKvestment Tank

Den nyeste af bulk-ink-teknologier, Brother's INKvestment Tank udviklede sig fra et tidligere produkt, som virksomheden kaldte simpelthen INKvestment, hvilket blot medførte traditionelle blækpatroner med højt udbytte solgt til priser, der var lave nok til at levere lavere driftsomkostninger.

Med andre ord kom INKvestment AIO med store blækforbrug, og da det var tid til at købe nye var prisen pr. Side lav - meget lav, for den sags skyld mindre end 1 cent for monokrome sider og ca. 4,75 cent pr. Farve sider.

Den anden iteration af INKvestment, INKvestment Tank, består af en tank i en tank. Det tekniske navn på denne seneste version Brother kaldte INKvestment Tank Extended Print eller, igen, INKvestment Tank for kort.

INKvestment Tank er en blanding mellem standardblækpatroner og et sæt ombordbeholdere, som vist på billedet ovenfor. Når du er lav på blæk, køber og installerer du stadig patroner, som du normalt ville, men patronerne aflæses i interne sekundære tanke.

Mellem de eksterne patroner og interne reservoirer har printeren tusindvis af sider værd med blæk. Og snarere end at vise de irriterende unøjagtige indikatorer for blækvolumen på kontrolpanelet eller printerens indbyggede websider, holder INKvestment Tank-sensorer styr på, hvor mange sider du har udskrevet, og estimerer derefter hvor mange udskrifter der er tilbage, som vist på billedet herunder .

I lighed med HPs Instant Ink-program følger INKvestment Tank blækniveauer, advarer dig, når de er lave, og tilbyder at bestille udskiftningspatroner direkte fra maskinens indbyggede webside eller dets kontrolpanel.

Du kan købe Brothers Business Smart og Business Smart Plus AIO'er i enten standard INKvestment Tank eller INKvestment Tank XL iterationer, idet forskellen er, at sidstnævnte leveres med dobbelt så meget blæk eller to sæt blækpatroner.

Ifølge Brother holder hvert sæt blækbeholdere op til - baseret på en formel på 300 udskrifter pr. Måned, 60 procent sorte sider og 40 procent farvesider - et års værdi af blæk. Det er godt under både den maksimale månedlige driftscyklus og / eller den anbefalede månedlige udskriftsvolumen for de fleste af Brothers printere.

Hvis du bruger maskinen, som den er designet til, er chancerne for, at du køber blæk længe inden for det ene eller to år, som patronerne er klassificeret til. Den gode nyhed er, at omkostningen pr. Side for monokrome sider stadig er (som det oprindelige INKvestment-tilbud) under 1 cent, og farvesider fortsætter med under 5 cent hver, hvilket gør Brother's INKvestment Tank-printere til en enestående værdi.

Canon MegaTank

Af de store fire inkjetprinterproducenter har Canons engagement i bulk-printere og AIO'er været den mest lune. Ligesom Epsons originale EcoTank-produkter, hvor reservoirer ombord er fyldt af flasker, er Canons MegaTank-produkter fornuftige, brugervenlige og meget omkostningseffektive.

Desværre har vi dog siden udgivelsen for et par år siden kun set fem MegaTank-maskiner, og en af ​​dem, Canon Pixma G4210 MegaTank Wireless All-in-One printer, er en opdatering til en af ​​de originale fire modeller.

Hver af virksomhedens MegaTank eller G-serien, Pixmas, mens de alle kommer med lidt forskellige funktionssæt, kører med samme hastighed, kapacitet og lydstyrke, og alle fire er beregnet til hjemmebrug og familiebrug, dog er Pixma G4210 understøtter Ethernet og leveres med en automatisk dokumentføder til at sende flersidede dokumenter til scanneren. Men det er, som de andre, for langsomt til alt andet end lavt lydstyrke udskrivning og kopiering, hvilket gør det mindre end ideelt til de fleste forretningsindstillinger.

Selvom de typisk sælger to til tre gange mere end deres ikke-MegaTank ækvivalenter, kommer MegaTank Pixmas med tusinder af sider værd af blæk i kassen. Med G4210 inkluderer for eksempel Canon nok blæk til at svare til det, som virksomheden siger, vil udskrive op til 18.000 sorte sider og 7.000 farvesider.

Det er nok sort blæk til at udskrive 500 monokrome sider om måneden i tre år. Uanset om du bruger al det blæk, der følger med printeren og skal købe mere eller ej, er din pris pr. Side for både sorte sider og farvesider mindre end 1 cent hver.

Ikke kun er dette en fantastisk værdi, men det bliver bare ikke meget bedre end dette. Imidlertid ville det at trykke 500 sider om måneden på en MegaTank-maskine skubbe en af ​​disse små Pixmas til sin grænse, selvom den sandsynligvis er i stand.

Epsons EcoTank

Epson er naturligvis den første virksomhed, der kom med de ombordværende reservoirer, der er fyldt op af flasker, og virksomheden har engageret sig et stort engagement i sin EcoTank-produktserie.

EcoTank alt-i-ens- og standalone-printere findes i alle former og størrelser, fra virksomhedens nederste ende og familie Ekspression og udtryk Premium Small-in-Ones til nogle ret robuste kontororienterede WorkForce Pro kontorapparater.

Virksomheden har også konstrueret en stald af højere ende hybrid EcoTank WorkForce Pro-iterationer, der får deres blæk fra store aluminiumsposer i stedet for flasker. Dette er laseralternativer, der er designet til at godt udskifte laserprintere på arbejdspladsen. To af virksomhedens monokrome laseralternativer, WorkForce Pro WF-M5799 og WF-M5299, understøtter XXL-tasker, der kan rumme op til 40.000 sider.

Ligesom MegaTank-maskiner koster EcoTank-modeller typisk to til fem gange mere end deres ikke-EcoTank-ækvivalenter. Afhængigt af kapacitet og funktioner kører desktops til forbrugere og små virksomheder fra ca. $ 300 til $ 1.000, og ligesom deres MegaTank-modparter kommer de med tusinder af sider værd af blæk i kassen.

Baseret på formler, der er specifikke for det pågældende produkt, hævder Epson, at hver EcoTank-model leveres med ækvivalent til to års værdi af blæk. Typisk er disse formler dog baseret på relativt små kvoter pr. Måned.

Ligesom med MegaTank-maskiner, uanset om du bruger alt det blæk, der følger med printeren og skal købe mere eller ej, er driftsomkostningerne per side under 1 cent for både monokrome sider og farvesider. (Aluminiumsbag-hybridernes CPP løber imidlertid noget højere end det.)

Givetvis kan det være vanskeligt at retfærdiggøre at bruge $ 400 eller $ 500 til en printer, der uden EcoTank-opgraderingen normalt ville koste to til tre gange mindre - du får bestemt ikke $ 400- eller $ 500-ækvivalente funktioner, volumen eller kapacitet; du får bare meget (relativt, selvfølgelig) billig blæk.

Det er vigtigt at bemærke, at EcoTank-printere ikke er til enhver smag, men hvis du planlægger at udskrive hundreder (eller tusinder) sider hver måned, sparer de dig hundreder af (nogle gange endda tusinder) dollars i løbet af deres ikke-EcoTank søskende og konkurrenter. Jo mere du udskriver, desto mere sparer du. Periode.

HP's øjeblikkelige blæk

HP startede trenden med bulk-blek for flere år siden, nu. Dets øjeblikkelige abonnementsprogram tilbyder blæk til en fast pris, der er side om side, med omkostningen pr. Side afhængig af det månedlige abonnementsniveau, du forpligter dig til. De forskellige programmer har ændret sig i årenes løb, men som jeg skriver dette tilbyder virksomheden, afhængigt af den printer, du ejer, seks abonnementsniveauer.

  • Gratis udskrivningsplan: 15 sider pr. Måned for, ja, gratis Arbejdsplan for udskrivning: 50 sider pr. Måned for $ 2,99, med hver yderligere 10 sider for $ 1Moderat udskrivningsplan: 100 sider pr. Måned for $ 4,99, med hver yderligere 15 sider til $ 1Frekvent udskrivning Plan: 300 sider pr. Måned for $ 9,99, med hver yderligere 20 sider for $ 1Forretningsplan 1: 500 sider pr. Måned for $ 14,99, med hver yderligere 20 sider til $ 1Forretningsplan 2: 700 sider pr. Måned for $ 19,99, med hver yderligere 20 sider for $ 1

Den mindste plan her kører omkring 6 cent pr. Side, og den største plan vil køre dig omkring 2,9 cent per side, med hver ekstra udskrivning ud over de oprindelige 700 ved 5 cent hver.

Sammenlignet med nogle af disse andre planer, der måske ikke ser ud som så gode tilbud, men det man skal huske på med øjeblikkeligt blæk er, at denne faste sats er for enhver side, sort eller farve, 5% dækning eller 100% dækning.

En fordel ved Instant Ink er, at i modsætning til de andre, der er anført her, er dette ikke en løsning, der passer til et produkt; det kan vokse eller skaleres tilbage baseret på, hvordan dine print- og kopieringsbehov udvikler sig.

Hvor dette produkt bliver et fantastisk tilbud, er det dog, hvis du udskriver en masse fotos, især fotos i brevstørrelse (8,5 x 11 tommer) og / eller grafik på fuld side, der let kunne koste 10 eller 20 gange 2,9 cent. Ligesom INKvestment Tank, med øjeblikkeligt blæk, overvåger printeren dine blækpatroner og bestiller nye fra HP, når de begynder at blive lav.

En krone her, en krone der

Som jeg sagde ved angrebet, hvilket af disse bulk-ink-produkter, der fungerer for dig, afhænger mest af, hvad og hvor meget du udskriver. Derefter er der egnetheden hos de specifikke printere og AIO'er selv.

Canons MegaTank-produkter er, for eksempel, selvom gode printere og store værdier inden for deres noget smalle målmarked, ikke egnet til nogen forretningsapplikation med nogen mængde udskrivning og kopiering at tale om.

Den nederste linje er, at hvis du ikke udskriver, men et par sider hver måned, er de fleste af disse produkter, undtagen måske de mindste øjeblikkelige blækabonnementer, irrelevante og i nogle tilfælde spild af penge. Du ønsker for eksempel ikke at udskifte 500 dollars for en EcoTank AIO med tusinder af blæk værd i kassen, hvis alt hvad du udskriver er 10 sider om måneden.

I det mindste nu har du de forskellige produkter, der er lagt foran dig - mysteriet, hvis du vil - hvilket giver dig mulighed for at anvende den økonomi, der passer til din specifikke applikation.