Selvom jeg bruger min Mac som min vigtigste arbejdsmaskine til daglig brug, har jeg stadig brug for Windows lejlighedsvis til bestemte programmer eller til bestemte websteder, der kun fungerer i Internet Explorer. I stedet for at skulle bruge en anden computer, er det meget lettere at bare køre Windows på min Mac.

I denne artikel vil jeg tale om de forskellige måder, du kan installere Windows på en Mac og fordelene / ulemperne ved hver metode. De fleste antager, at vi kun taler om at installere en fuld kopi af Windows på OS X, men det er ikke nødvendigvis den eneste mulighed.

For eksempel ved hjælp af speciel software kan du køre visse Windows-apps på en Mac uden faktisk at skulle installere en fuld kopi af Windows. Hvis du allerede har en Windows-pc på dit netværk, kan du ganske enkelt fjerne skrivebordet i Windows-maskinen og ikke skulle installere noget! Lad os tale om de forskellige muligheder.

Boot Camp

Den mest almindelige løsning, du vil læse om online, er at bruge Boot Camp. Det er et gratis værktøj, der følger med alle versioner af OS X, og det giver dig mulighed for at installere en enkelt kopi af Windows sammen med OS X på din Mac. Jeg har faktisk allerede skrevet en artikel om, hvordan man installerer Windows ved hjælp af Boot Camp.

Boot Camp

Processen med at installere Windows ved hjælp af Boot Camp er ligetil, men ikke noget, som jeg tror, ​​de fleste forbrugere ville være i stand til, medmindre de har en teknisk baggrund. Hvis du har en Windows CD / DVD med dig, gør det det meget lettere. Hvis ikke, skal du downloade en ISO-version af Windows og installere den på et USB-flashdrev.

Fordelene ved at bruge Boot Camp er to gange: du får en hel kopi af Windows installeret, og den kører direkte på Mac-hardwaren. Dette betyder, at det vil være hurtigere end nogen anden metode, der er nævnt nedenfor. Med en fuld kopi af Windows kan du installere alle programmer uden begrænsning.

Du skal også have omkring 50 til 100 GB ledig plads tilgængelig på din Mac for at installere Windows. Generelt set, hvis du har brug for en fuld kopi af Windows og ønsker at udnytte specifikationerne på din Mac fuldt ud, foreslår jeg, at du bruger Boot Camp.

Virtuel maskinsoftware

Det næstbedste valg efter min mening, hvis du har brug for Windows installeret lokalt på maskinen, er at bruge en virtuel maskine. Jeg har allerede skrevet flere artikler på virtuelle maskiner, fordi de er en god måde at beskytte dig mod vira og øge dit privatliv.

Derudover kan du prøve andre operativsystemer på din nuværende maskine uden at skulle oprette dobbeltstarts- eller triple-boot-systemer. Virtuelle maskiner kører inden i software, så de er lidt langsommere, men de har nogle enorme fordele.

virutal maskine

For det første forbliver alt inde i den virtuelle maskine inde i den virtuelle maskine. Fra et privatlivssynspunkt er det fantastisk. For det andet, hvis den virtuelle maskine får en virus eller går ned, eller noget andet sker, skal du bare nulstille den, og du er tilbage til en uberørt kopi af dit operativsystem.

For Mac er der et par virtuelle maskineudbydere, som du kan bruge:

VMware Fusion
Parallels
VirtualBox

Dette er virkelig de eneste tre gode muligheder. De første to, Fusion og Parallels, er betalte programmer, og VirtualBox er gratis. Hvis du bare gør dette som en test, foreslår jeg, at du prøver VirtualBox, da det er gratis. Hvis du virkelig ønsker, at Windows skal køre godt på din Mac med fuld 3D-grafisk support, skal du bruge pengene på VMware Fusion eller Parallels.

Jeg bruger personligt VMware Workstation og VMWare Fusion på mine Windows- og Mac-maskiner til at køre virtuelle kopier af Windows og OS X. Det er hurtigt og giver dig stadig mulighed for at have en fuld kopi af Windows installeret på dit system. Den eneste ulempe er, at du ikke kan gøre noget for grafikintensivt, selv når du bruger de betalte programmer.

Se mine artikler om, hvordan du installerer OS X ved hjælp af VMware Fusion, og hvordan du installerer Windows på en virtuel maskine. En anden stor fordel ved virtuelle maskiner er, at de for eksempel er meget lettere at konfigurere end Boot Camp.

Du kan også gemme den virtuelle maskinfil hvor som helst, du vil, så en ekstern harddisk eller endda en NAS (netværksfastgjort lagerenhed) ville fungere fint.

Fjernskrivebord

En anden god mulighed er at bruge fjernskrivebord fra din Mac til en anden Windows-pc. Denne metode betyder naturligvis, at du ikke har Windows installeret lokalt, og du bliver nødt til at have en netværksforbindelse for at oprette forbindelse til den anden maskine.

Derudover er det mere kompliceret, fordi du skal konfigurere Windows korrekt til at acceptere eksterne desktopforbindelser. Desuden skal du, hvis du vil oprette forbindelse til din Windows-maskine uden for dit lokale netværk, videresende porte på din router og konfigurere dynamisk DNS også, hvilket er meget mere kompliceret.

Hvis du kun behøver at oprette forbindelse til Windows, mens du er på dit lokale LAN, er det ikke meget vanskeligt at gøre. Når Windows er konfigureret, downloader du bare Microsoft Remote Desktop-klienten fra Mac App Store, og du er god til at gå.

Fjernskrivebord

Den store fordel ved denne metode er, at du bogstaveligt talt ikke behøver at installere noget på nogen maskine. Hvis du allerede har en Windows-pc, skal du bare aktivere eksterne desktopforbindelser og oprette forbindelse fra din Mac! Det kræver kun en lille app på din Mac, og det er det.

Derudover vil Windows køre glat, da det afhænger af pc'ens hardware. Du kan støde på problemer, hvis din netværksforbindelse er langsom, så det er bedst at bruge et Ethernet-kabel til både Mac og PC, hvis det er muligt. Hvis du prøver at oprette forbindelse via WiFi, skal du bare sørge for, at du bruger mindst trådløs N eller AC.

CrossOver / Wine til Mac

Den sidste mulighed, du har, er at bruge et program kaldet CrossOver. Dette program giver dig mulighed for at køre specifikke Windows-applikationer på din Mac-computer uden behov for at installere Windows eller endda have en Windows-licens.

crossover mac

Den største begrænsning er, at dette program kun fungerer med en undergruppe af alle Windows-programmer. Delmængden er ret stor: omkring 13.000 programmer ifølge deres websted. Dette er programmer, der er testet med CrossOver. Du kan stadig installere ukendte programmer, men du kan få problemer.

Programmet understøtter også en masse af de store softwareapplikationer, du muligvis bruger, som Microsoft Office, Internet Explorer osv. De understøtter også en hel masse spil som Star Wars, Fallout, Grand Theft Auto, The Elder Scrolls osv. Så hvis du vil spille Windows-spil på din Mac, dette er et godt valg.

Igen kører dette program kun visse Windows-applikationer. Der er ingen startmenu eller Windows Stifinder eller noget andet relateret til Windows.

Der er et andet program kaldet Wine, der oprindeligt blev udviklet til Linux, men nu kan også bruges på Mac-computere. Desværre kræver det en masse teknisk dygtighed og brug af kommandolinjen osv. Jeg anbefaler kun denne mulighed for meget teknisk kyndige folk.

Konklusion

Som du kan der, har du flere muligheder, når det kommer til at få Windows eller Windows-applikationer, der kører på din Mac. Hver løsning har sine plusser og minuser sammen med forskellige vanskeligheder og priser.

De bedste muligheder kræver, at du køber en ekstra licens til Windows og køber virtuel maskinsoftware, så det er ikke billigt på nogen måde at gøre dette. Hvis du imidlertid er en tung bruger af begge operativsystemer, er det helt værd at prisen er. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kommentere. God fornøjelse!